GÜLAÇ: '13 MİLYON TL GEREKİYOR'

Elazığspor Hukuk İşleri Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Av

TAKİP ET
Elazığspor Hukuk İşleri Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Av. Cengiz Gülaç, dün basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Saat 14.00'te Elazığspor Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya kongreden bugüne kadar yaşanan gelişmeleri değerlendirerek başlayan Gülaç, FIFA nezdinde devam eden dosyalar, transfer tahtasını açabilmek için gerekli olan meblağ, yurtdışındaki Elazığlılar'ın talebi, bugüne kadar yapılan toplam ödeme, sosyal medya üzerindeki iftiralara açıklık getirdi. Av. Cengiz Gülaç'ın açıklamaları şöyle;

“KADROYU TUTMAMIZ YÖNETİMİMİZİN BAŞARISIDIR”
“İnşdigerah 2017'de bu yıl çektiğimiz sıkıntıları çekmeyiz ülkemiz için, islam alemi için ve dünyamız için. İnşdigerah artık şehir haberlerini duymayacağımız huzurlu bir ülkede yaşarız. Biliyorsunuz 25 Mayıs'ta göreve başladık ve bu süre zarfında yaşadığımız sıkıntıları sizlere anlattık. 2 dönem bir transfer yasağı vardı ama biz görevi devraldıktan sonra sadece kadroda Halil'i kaybettik. O da bizim elimizde olan bir şey değildi. Kadroyu elimizde tutmuş olmamız yönetimimiz açısından bir başarıdır. Ogün hocamızla yola devam etme kararı almıştık ama maalesef olmadı. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Kendisiyle herhangi bir sıkıntı olmadan yollarımızı ayırdık ve Bayram hocamızla anlaştık. Bayram hocamız da biliyorsunuz iyi başladı. İnşdigerah devre arasında iyi çalışarak ikinci yarıya iyi başlayacağız.”

“PAZARTESİ'YE KADAR 2 MİLYON 850 BİN TL…”
“FIFA dosyalarındaki sıkıntılarımız devam ediyor. Halen daha 6 dosyamız FIFA'da. Bununla ilgili görüşmeler devam ediyor. Transfer engeli kalkmış durumda. TFF nezdindeki yasağımız devam ediyor. Bizim transfer tahtasını açabilmemiz için 13 Milyon TL civarı ödeme yapmamız gerekiyor. Bunlar eski futbolcular ve teknik heyet. Bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. En geç Pazartesi 2 Milyon 850 Bin TL ödeme yapmadığımız takdirde puan silme cezası gibi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Yönetim kurulu bu parayı bulmaya çalışıyor. Mevcut futbolcu alacaklarının büyük bir kısmını ödemiş durumdayız. Yaklaşık 2 milyon tl ödeme yapıldı. Serdar Kulbilge olayına gelelim. Serdar ligimizdeki en iyi kalecidir bize göre. Sözleşmemiz devam ediyor, herhangi bir sıkıntı yok. Ailevi bir sebepten ötürü görüşme yapıldı. Serdar'a teşekkür ediyoruz kulüp olarak, sözleşmemiz devam ediyor. Murat Kayalı İstanbul'da bir operasyon geçirdi. Murat bu şehrin çocuğu. Ben arma aşkıyla birlikte toparlayacağına eminim.”

YURTDIŞINDAKİ GAKGOŞLAR'IN TALEBİ…
“Yurtdışında olan hemşerilerimizin bir talebi var. Bir kampanya başlatılmasını istiyorlardı. Biz de buna uyduk kampanyayı başlatıyoruz. Biz Elazığspor'un sıkıntılarını biliyoruz, maddi yardım yapmak istiyoruz ama nereye yatıracağımızı bilmiyoruz diyorlardı.
Vakıfbank'a ait;
HESAP NUMARASI: 00158007305171808
IBAN NO: TR530001500158007305171808 hesaba her yerden para yatırabilirler. Yatırmalarını da bekliyoruz. Sürekli maddi sıkıntıları konuşmaktan sizlerde, bizlerde yorulduk. İnşdigerah burada para toplanır. Bu bir şahıs hesabı değil. Bu Futbol A.Ş.'nin hesabıdır. Bu paranın kaç lira geldiğinin biz hesabını vermek zorundayız.”

“BUGÜNE KADAR 24 MİLYON TL ÖDENDİ”
“Belediye başkanımız sayın Mücahit Yanılmaz'a çok teşekkür ediyoruz. Onursal olarak bizim yanımızdadır. Bugüne kadar Elazığspor Kulübü'nün ödediği borç miktarı 24 Milyon TL civarındadır. 24 Milyon TL'nin içinde yayın geliri vs. gibi gelirler var. Biliyorsunuz bize gelmiyor ama icraya gidiyor. Toplam bugüne kadar ödenen para 24 milyondur. Ziraat Türkiye Kupası'nda biz bildiğiniz üzere 24Erzincanspor ile karşı karşıya geldik. O takımın isim sponsorunun verdiği reklam ücreti 3.5 Milyon TL. Biz 3.5 kuruş bulamadık. Bizim başımızı vurmadığımız taş, duvar kalmadı. Bir tek reklam veren yok. Bu kulübe birilerinin yardımcı olması lazım. Taraftar maça gelmek için elinden geleni yapıyor. Bu şehirde doğmuş büyümüş insanların sahip olması gerekli. Trabzon öyle aman aman büyük bir il değil. Trabzon'u ayakta tutan Trabzonspor fırtınasıdır. Bismillah deyince milyonlarca para buluyor adamlar. Biz bu gücü maalesef bulamıyoruz. 2017'nin takımımıza, ilimize hayırlı olmasını istiyorum. Transfer tahtasını açabilirsek öncelikli olarak 2 forvet transferi yapacağız. Çok hovardalık yapmadan hocamızın raporu doğrultusunda transferler yapacağız.”


“GÖRÜŞME TALEBİNİ BİLE KABUL ETMİYORLAR”
“Transfer tahtasına engel 13 milyon tl var. 24 Milyon da ödenen para var. Koyun üst üste 37 milyon yapıyor. 37 milyona süper ligde ilk 6'yı, 7'yi zorlayan takım yaparsınız. Kurumlarla ilgili çalışmalar bir noktaya geldi. Vali bey en son sağolsun, ben üzerime düşeni yapacağım dedi. 10 güne kadar bazı şeyleri çözebilirsek somut cevaplar vereceğim size. Büyük firmalardan hiçbir katkı yok. Görüşme talebini bile kabul etmiyorlar. Bir şekilde çok zengin olup destek vermeyenler var. Sıkıntı sadece transfer tahtası. İlk onbiri geçtim yedek problemimiz de var. Store mağazası açılıştan itibaren iyi gidiyor. Mevsimsel bir sıkıntı yaşandı. -10'ları, -15'leri bulduk. Mağazaya yeni ürünlerin gelmesi ve online ürünlerin satışa sunulması alışverişi hareketlendirir diye düşünüyorum.

“O ÇAKALA SÖYLÜYORUM, BEN ELAZIĞSPOR İÇİN VARIM!”
“Cengiz Gülaç olarak bir şey söylemek istiyorum. Elazığ'da maalesef sadece konuşmayı seviyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da bir çok ilde terör sıkıntısı yaşanıyor. Teröre destek verdiğini iddia ettiğimiz sivil toplum kuruşlarına bakıyorsunuz. Yeri geldi arkasında durdular. Tamam birinin maşasıdır bunlar, terörü övmüyorum. Biz Elazığ'da sadece konuşuyoruz, bu konuda problem var, bunda problem var. Sonuç hiçbir şey. Kusura bakmayın, hakikaten hiçbir şey yok. Gidin bakın Tunceli'de en ufak bir şeyde nasıl sonuç alıyorlar. Biri bir kampanya başlatır anında o bunun adamı, o şunun adamı. O paraları kim vermiş Cengiz, nereye aldız, kime aldız diye soruyorlarsa ben transfer tahtasını nasıl açacağım. O transfer tahtasını merak eden adam da onun altına yorum yazacak. Çıkıp tepkisini dile getirecek, beni ilgilendirmez demeyecek. Ben uyuşturucu taciri değilim, havadan bulmuyorum. Sahip olmaya gelince yok. Destek olmaya gelince yok. Dünyanın hakaretini yiyoruz yönetim kurulu olarak. Hırsız diyorlar, onun adamı, onun uşağı diyorlar. O parayı ne yaptın diyorlar. Cebinde çay parası yok, bulduğumuz gün diyecek o parayı nettin. Nerden aldın cebine mi attın diyecek. Peki bu tahta nasıl açılacak. Çıkıp o taraftar tepkisini dile getirsin. O yazan çakala söylüyorum. Ben burada Elazığspor için varım. O çakdigerığı yaparken, taraftarım da bana sahip çıkmazsa, kimse kusura bakmasın ben buraya şerefimle oynanması için gelmedim. Yıllık gidip kombine alırım, her maça gelirim. Store mağazasından da alışverişimi yaparım. Girdiğim davaların harçlarına kadar kendi cebimden ödüyorum. Bugüne kadar sadece 1 dosyada 3 Bin TL'lik harcı kulüpten almışım. Asbaşkanımız temin etti bir yerden bulduk ve yatırdık. Yönetimdeki herkesin Elazığ'da itibarı var, şerefi var, kariyeri var, parası var. Transfer tahtası beni ilgilendirmez açacaksın. O hakaret edene, iftira atana bir cevap ver ya taraftar. Ben tüm yönetim adına söylüyorum. Bütün bu iftiraları sonuçlandırmak 30 saniyelik bir istifa mektubuyla çözülür. Elazığspor ne olacak peki!”

Bakmadan Geçme