Grip Aşısını Mutlaka Yaptırın !

Sonbahar mevsiminin son günlerini yaşadığımız şu günlerde uzmanlar  kış aylarında sık sık  nezle, ve gribe  yakalanan vatandaşların grip aşısı yaptırmaları konusunda uyardı

TAKİP ET
Sonbahar mevsiminin son günlerini yaşadığımız şu günlerde uzmanlar  kış aylarında sık sık  nezle, ve gribe  yakalanan vatandaşların grip aşısı yaptırmaları konusunda uyardı.  23. Bölge Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ulaş GÜLER yaptığı açıklamada 'Sonbahar ve kış mevsiminin gelmesi, gece ve gündüz arasındaki ısı farkının fazla olması nedeniyle gribal enfeksiyonların artması çok ciddi bir şekilde toplum sağlığını etkiliyor. Özellikle 2 yaş üstü  çocuklarda ve erişkinlerde sık sık grip vakalarına rastlanıyor. Kronik hastalığı olan hastalarda (Kalp,şeker,tansiyon,astım vb.) grip,  hastalıklarını daha da tetikleyebiliyor' dedi.

 Tüm vatandaşlara  grip aşısı yapmalarını önerdiklerini belirten GÜLER ' özellikle  2 yaşından büyük yılda birkaç kez antibiyotik kullanması gereken hastalıklara yakalanan çocuklar ve kronik hastalığı bulunan erişkinler için grip aşısını  ekim ayı sonuna kadar mutlaka yaptırmalarını öneriyoruz. Grip aşısı yaptırdıklarında aşı yıl içerisinde onları ağır hastalıklardan koruyacaktır. Eczanelerimizde yeni yıla ait grip aşıları mevcut, aşılarını alıp yaptırabilirler' diye konuştu.

Eczanelerde Yaz- Kış Saati Uygulaması Sona Erdi

Her yıl yaz ve kış saati uygulamalarına göre güncellenen  eczane açılış saatlerinde yeni düzenlemeye gidildiğini söyleyen GÜLER 'Bildiğiniz gibi bakanlar kurulu kararı ile yaz ve kış saati uygulamasına son verildi. Bizde standart bir açılış kapanış saati belirledik. Bundan böyle Elazığ'da eczaneler hafta içi sabah 08:30 ile 18:00 saatleri arasında, cumartesi günleri ise 08:30 ile 13:00 arasında açık olacak. Eczanelerimizin kapalı olduğu zamanlarda şehrin 3 farklı bölgesinde belirlediğimiz nöbetçi eczanelerimiz hizmet vermeye devam edecek' diye aktardı.

 Kağıt Reçetelerde Yeni Dönem

SGK'nın yayınladığı yeni bir genelge ile kağıt  reçetelerde yeni döneme girildiğini ifade eden GÜLER 'Doktorlarımız iki türlü reçete yazıyor, elektronik reçete ve  el ile yazılan reçete. Yeni yönetmelikle birlikte el ile yazılan reçetelerde artık  reçetenin başhekime imzalatılması gerekiyor. Vatandaşlarımız  bu tür durumlarda eczanelerden tekrar hastaneye dönmemesi adına mutlaka hastaneden ayrılmadan kağıt reçetelerini başhekime  imzalatsınlar aksi takdirde ilaçlarını alamazlar' diye konuştu.

Bakmadan Geçme