GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Kovancılar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Murat Zorluoğlu, Kaymakam Hasan Gündoğdu, Vali Yardımcısı Mehmet Feyzi Dönmez, Belediye Başkanı Hacı Akpınar,

TAKİP ET
Kovancılar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Murat Zorluoğlu, Kaymakam Hasan Gündoğdu, Vali Yardımcısı Mehmet Feyzi Dönmez, Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Elazığ Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Başkanı Cemil Erdem, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Toplantıda bir değerlendirme yapan KOSGEB Elazığ Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Cüreoğlu, KOSGEB'in girişimcilere önemli destekler sağladığına dikkat çekti.

 

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar da konuşmasında Kovancılar'ın hızla gelişen bir ilçe olduğuna değinerek, ilçe halkının tarım, hayvancılık ve esnaflık ile geçimini sağladığını bu sebeple esnafların desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

 

Kovancılar Kaymakamı Hasan Gündoğdu ise büyük yolculukların küçük bir adımla başladığına değinerek, Kovancılar'da yeni iş yerleri açılmasının ilçe açısından önem ifade edeceğini belirtti.

 

Vali Zorluoğlu: Projeleri Yakından Takip Ediyorum

 

İldeki ve ilçedeki yatırımları yakından takip etiklerini belirten Vali Zorluoğlu ise şunları söyledi, 'Elazığ'a geldiğimiz günden itibaren ilimizdeki bütün yatırımları yakından takip ediyorum. Bu sürede çok önemli projeleri başlattık. İlçelerdeki yatırımları da yakından izliyorum. Kovancılar, Elazığ'ın gelişmeye en müsait ilçelerden biri, nüfusu artan ve göç alan bir ilçedir. Göreve başladığım ilk günden itibaren yakın ilgi gösterdiğim, projeleri ile yakından ilgilendiğim bir ilçemizdir. Kaymakam Beye de göreve başladığında söylemiştim, Kovancılar'da işsizliğin fazla olduğunu, dezavantajlı nüfusun yoğun olduğunu kaydetmiş ve Kaymakam olarak ilçede öncelikle istihdam artırıcı projelerin yapılması gerektiğini belirtmiştim. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları ve daha güzel işlerle uğraşması için bazı projelerin yapılması gerektiğini söylemiştim. Bu öneri ve talimatlarımızın dikkate alındığını ve önemli projelerin başlatıldığını görmekten dolayı memnun olduğumu ifade ediyorum. Bakır işlemeciliği ve ahşap kursu bunlardan biri olmuştur.

 

Vali Zorluoğlu : İşyeri Açma Desteklerinden Faydalanın

 

KOSGEB girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere seslenen Vali Zorluoğlu, 'Bugün bir araya gelmemizin sebebi 90 kursiyerimizin KOSGEB'den girişimcilik sertifikası alacak olmasıdır. Kursiyerlerimiz kurslarını başarıyla tamamladılar. Kendilerini kutluyorum, ilçe için nezih kendileri için de hayırlı bir iş yeri açmalarını diliyorum. Hükümetimiz seçimlerden önce açıkladığı teşvikleri birer birer yerine getiriyor. Yeni işyeri açacak girişimciler için belirlenen hibe rakamları da artırıldı. Bu kursla ve alacağınız sertifika ile bu hibelerden yararlanmanız için bir engel kalmamış olmaktadır. Devletimizin ve hükümetimizin sağladığı bu olanaklardan sonuna kadar yararlanmanızı diliyorum. Kovancılar'a bir dahaki gelişimde sertifika alan bu kursiyerlerin açtıkları işyerlerini de gezmeyi ümit ediyorum. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

 

Vali Zorluoğlu daha sonra sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikalarını verdi. 

 

Elazığ Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Başkanı Cemil Erdem tarafından Vali Zorluoğlu'na destekleri anısına bir plaket takdim edildi.

 

Program kursiyerlerin sertifikalarını protokol üyelerinin elinden almaları ile sona erdi.

 

Bakmadan Geçme