'Gerçek Sebebi Açıklasak Utanacaklar'

Bindiği gibi, Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nde yapılan son MKYK toplantısı sonrası MKYK üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, Twitter hesabından 'Gördüğüm lüzum üzerine' diyerek istifasını duyurmuş, Şahin'in ardından bir diğer MKYK üyesi Abdurrahman Açıkgöz istifasını sosyal medya hesaplarından açıklamıştı.

TAKİP ET

Şahin ve Açıkgöz'ün istifalarını Gökmen Türkkanı ile Fatma Yümlü'nün istifaları izledi. MKYK üyelerinin istifalarının ardından bu kez de Sinop İl ve İlçe örgütleri topluca istifalarını duyurdu. Gündem yaratan istifaların ardından Büyük Birlik Partisi'nden bir açıklama geldi.

Büyük Birlik Partisi Sözcüsü ve Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, "Birkaç gündür, 'geçmişte kısa süreler partimizde çeşitli görevlerde bulunmuş', sonrasında 'yaşadıkları problemler nedeniyle görevlerinden ayrılmak zorunda kalmış' şahıslar üzerinden partimize bir 'operasyon' yapılmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. Büyük bir gönül rahatlığıyla ifade ediyoruz ki, yaşananları kişiselleştirmek ve partimiz aleyhinde bir kısım malum medyada yürütülen kampanyaya alet olan kişilerin, partimizde görev yaptıkları döneme ve ayrılma sebeplerine dair ayrıntıları paylaşmak, sadece haberlere malzeme olan kişilerin utanacağı durumları ortaya çıkaracaktır.”

Büyük Birlik Partisi Sözcüsü ve Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, açıklamasında istifalar üzerinden partisine operasyon çekildiğini dile getirmekle birlikte istifacıların gerçek istifa sebeplerini biz açıklarsak utanırlar diye de bir nevi tehdit ediyor.

Bir kişinin bulunduğu bir siyasi parti, kurum ya da dernekten istifanın bir görünen ve bilinen bir de bilinmeyen sebebi olabilir. Ancak bu ikincisi hep gizli kalır ve dile getirilmez. Bunun amacı istifa etse bile o kuruma olan saygısı ve vefasındandır. Dolayısıyla bu tür özele giren sebepleri kurcalamak yerine zahire bakmanın doğru olacağına inananlardanız.

BBP'den istifa edenlerin çoğunluğunun cumhur ittifakına tepki olarak istifa ettikleri ve sahada bu ittifakı savunacak güç ve takatleri kalmadığından kaynaklı olduğu iddia ediliyor. Oysa BBP, günü birlik siyaset ve politikalardan ziyade ülkenin geleceğine yönelik düşünceleri öne çıkartan ve bununla tabanını kendine bağlayan bir misyon partisidir.

BBP'de rant, makam, çıkar ve iş vaatleri olmaz. Bu parti bir fikir, dava ve ideal partisidir. Kaldı ki bu partiye gönül verenlerin de dünyalık bir çıkar kavgaları olmaz. Bu tür beklentisi olanlar daha çok büyük partilerde arzı endam eder ve istediklerine kavuşurlar.

BBP, bu ülkenin temiz, dürüst ve samimi insanlarının çıkarsız ve beklentisiz bir araya gelip ülke sevdasını bayraklaştırdıkları ve merhum Yazıcıoğlu'nun ideallerini gerçekleştirme yolunda olmaktan gurur duydukları bir ocak ve dergâhtır. Parti, bunun kurumsal adı ve ete kemiğe bürünmüş halidir.

Yorumlar 1
Mevlana 11 Ekim 2022 22:48

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİNİ gerçekten çok iyi tanımlamışsınız bu konuda yazarlarınıza çok teşekkür ederim

Bakmadan Geçme