Genç Mucitler İcatlarıyla Büyüledi !

 Elazığ Nahit Ergene Ortaokulu  düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğinin  açılışını İl milli eğitim şube müdürü Kemal Zihni ÇAĞDAŞ, Nahit Ergen

TAKİP ET
 Elazığ Nahit Ergene Ortaokulu  düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğinin  açılışını İl milli eğitim şube müdürü Kemal Zihni ÇAĞDAŞ, Nahit Ergene ortaokulu müdürü Şefik ÇELİKTEN ve öğretmenler birlikte gerçekleştirdiler.

İl milli eğitim şube müdürü Kemal Zihni ÇAĞDAŞ açılışta yaptığı konuşmada,' Okul idaremize bu bilim fuarını düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum, herkesin emeğine yüreğine, gönlüne sağlık' dedi. Açılıştan sonra  ÇAĞDAŞ ve  ÇELİKTEN  öğrencilerin icatlarını inceleyerek bilgiler aldı.

Okullarında  TUBİTAK 4006 kapsamında bilim şenliği  açılışı gerçekleştirdiklerini  belirten Nahit Ergene ortaokulu müdürü Şefik ÇELİKTEN  'Öğrencilerimiz ciddi bir emek sarf ettiler, öğrencilerimizin çalışmalarına bakıldığında  bu çocuklara fırsat verildiğinde , uygun ortam sağladığımızda  orijinal, bilimsel çalışmaların ortaya çıktığını gördük. Bütün icatlar  öğrencilerimizin emeği, yoğun gayreti ve çabaları sonunda ortaya çıktı. Amacımız bundan sonra ki süreçte de öğrencilerimize  bu tür fırsatlar vererek  okullarımızı rutin çalışmalar dışına çıkarıp okulumuzu  bilimsel çalışmalar noktasında bir yerlere taşıyabilmek' dedi.

'İngilizce öğrenmenin  En Kolay Yolu' projesini  anlatatan  6. sınıf öğrencisi Dilara YILDIRIM 'bu projemdeki amacım öğrenci arkadaşlarımın öğrenme yeteneklerini keşfetmeleri ve buna uygun öğrenme metodu belirlemek. İlk önce okulumuzda öğrenme metotları hakkında  anketler yaptık.  arkadaşlarımızın yüzde 50'si  hareketlerle yüzde 40'ı görerek, yüzde 10'u da  duyarak öğrenmek  istediklerini söylediler. Bizde anketimizde çıkan sonucu öğretmenlerimize gösterek  nasıl ders anlatmaları hakkında tavsiyelerde bulunduk' diye ifade etti.

Bilim şenliğini  gezenler öğrencilerin icatlarını tek tek incelerken ,  anti hırsız, uzaktan kumandalı tank ve görme engelliler için yürüyüş bandı  icatları büyük beğeni topladı.

Bakmadan Geçme