Gazze sokağı farkındalık etkinliği büyük ilgi gördü

Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Mert Erol Turmuş Şehrül Aziz, Gazze için anlamlı bir farkındalık çalışmasına öncülük etti.

Elazığ'da 15 Temmuz Meydanı'nda postanenin karşısında yer alan müfrit binanın, Gazze için uygun bir alan olduğunu fark eden Turmuş, burada insanların ilgisini çekecek bir proje başlatmak için ilham aldığını belirtti. Gazze Sokağı olarak adlandırılan bu alanda, insanlık adına önemli bir farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yapıldı.

GAZZE'DE OKULLAR KAPALI

Turmuş, 9 Eylül'de okulların açıldığı gün Gazze'deki eğitimsizlik sorununa dikkat çekmek amacıyla bir okul çalışması başlattıklarını ifade etti. Son iki yıldır Gazze'de okulların açılmadığını vurgulayan Turmuş, aynı zamanda insanlık zulmünün farkına varılması gerektiğini dile getirdi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ulusal ve uluslararası kamuoyunda da büyük takdir topladı.

ENGELLİLER İÇİN OLUMLU FARKINDALIK

Etkinlikte, engelli bireylerle birlikte masalar ve sıralar oluşturularak sembolik yoklamalar alındı. Yoklamada, Diyarbakır'da şehit olan Narin'in adı ilk sırada yer aldı. Ardından, Gazze'de hayatını kaybeden şehitlerin isimleri anıldı. Şehitlere ait kanlı defterler, çantalar ve oyuncaklar da etkinlikte sergilendi.

Turmuş, Engelsiz Yaşam Derneği olarak, engelli bireylerin topluma katkılarını ve savaşta hayatlarını kaybedenlerin fedakârlıklarını göstermek amacıyla bu platformu oluşturduklarını vurguladı.

İNSANLIK SINAVI: SINIFTA KALANLAR

Etkinliğin bir diğer önemli mesajı ise, sınav sonucunun açıklanmasıyla verildi. Suat Çiçek, sınav sonucunu “İnsanlık sınıfta kaldı. Papa Franciscus da sınıfta kaldı” diyerek açıkladı. İyilikten bahseden birçok kişinin eylemleriyle bu sınavda başarısız olduğunu vurgulayan Turmuş, boykot sürecinde de birçok kişinin sınıfta kaldığını ifade etti.

Bu farkındalık etkinliğiyle Engelsiz Yaşam Derneği, Elazığ'ın adını ulusal ve uluslararası alanda duyurmayı başardı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme