Fuar başlıyor...

Şehirlerin kalkınma ve gelişmesinde fuarların ve ticari aktivitelerin önemli bir rolü olduğu gerçeğini hemen hepimiz biliyoruz.

TAKİP ET

İlimizde de son yıllarda profesyonel fuarların yapılmasını sağlayan çok nezih ve prestij bir yapımız var.

Adı geçtiğinde hepimizi güzel duygu ve hatıralara götüren Ahmet Tevfik Ozan Ağabeyimizin ismi şimdilerde şehrin tanıtım yüzü ve vitrini olan Fuar ve Kongre Merkezinde yaşatılıyor.

Bu nezih mekân, 9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 4. Elazığ Tarım Fuarı'na ev sahipliği yapacak.

Fuarda; gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve yöresel ürünler ön plana çıkacak. Üreticilere, girişimcilere, sektör temsilcilerine ve çiftçilere önemli katkılar sunması hedeflenen fuarın Elazığ'ın tarım ve hayvancılık potansiyelini de desteklemesi bekleniyor.

Elazığ Belediyesi'nin düzenlediği ve Elazığ Valiliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsası gibi birçok kurum ve STK'nın paydaşı olduğu 4. Elazığ Tarım Fuarı'nda; son teknoloji ürünü tarım aletleri, zirai ilaçlar, tohumlar, traktörler, hayvansal üretim makineleri ve sulama sistemleri gibi ürünlerin sergilenmesi planlanıyor. Ulusal çapta 100'ün üzerinde önemli üretici firmanın iştirak edeceği fuar, 9-13 Ekim tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Tarımı önemsiyor ve oldukça stratejik bir alan olarak görüyoruz. Özellikle pandemi döneminde gıdaya olan ihtiyaç ve bu alanda yaşadığımız sıkıntıları görünce bu sektörün ne kadar stratejik olduğunu bir kez daha gördük.

Ekip biçmek ve üretmek çok güzel ama bunu değerinden satmak da önemli. Ancak görülen şu ki birçok ürün hak ettiği değerin çok altında alıcı buluyor.

Serbest piyasa ekonomisi ve pazarı nasıl işliyor bilmiyoruz ama bir bakıyorsunuz bir ürün fiyat olarak tavan yapmış, bir bakıyorsunuz yerlere düşmüş.

Devletin tarım politikası kadar üretim konusunda da düzenlemeler yapması gerekiyor.

Bugün çiftçiden esirgediğimiz desteklerin yarınlarda yurt dışından gıda ürünü almaya gideceği gerçeğini göz ardı etmeden çiftçilerimizi ve üreticilerimizi koruyacak ve üretimi sürekli kılacak politikaları hayata geçirmek durumdayız.

Tarım fuarını oldukça merak ediyor ve gezmek için sabırsızlanıyoruz. Fuarda buluşalım dostlar.

Bakmadan Geçme