Fırat Üniversitesi ve Spor

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi'nin sportif faaliyetlerini, sportif etkinliklerini ve spora bakışlarını Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirdi…

TAKİP ET

Haber: Hüseyin Kabukçu
Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın gazetemize yaptığı özel değerlendirmelerde spor gündemi de vardı. Fırat Üniversitesi'nin spora bakışını değerlendiren Rektör Göktaş, “Rektör olarak kendisini en çok üzen olayın üniversitenin yeteri kadar spor sahasına sahip olamaması” olduğunu belirtti. Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın spor servisimize değerlendirmeleri şöyle;
“Bir rektör olarak beni en çok üzen olay üniversitemizin yeteri kadar spor sahasına sahip olamaması. Yaklaşık 43.500 öğrencimiz var. Yaş aralığı 18 ile 30 arasında. Öğrencilerimize imkan sağlamak gerekiyor. Üniversitelerin bağlı olduğu bir bakanlık yok. Biz doğrudan Cumhurbaşkanımıza bağlıyız. Gençlik ve Spor Bakanlığı ilçelerde dahil olmak üzere şehrimizde bir çok yerde çalışmalarını sürdürüyor. Üniversitelerin böyle bir imkanı yok. Geçmişte bazı üniversitelerimiz fırsatları iyi değerlendirmiş ve yeni tesisler yapmışlar. Biz burada çok geride kalmışız. Her ne kadar bölgenin en büyük kapalı spor salonuna sahip olsak bile öğrencilerimizin yararlanabileceği spor tesisi çok sınırlı. Üniversite öğrencisinin sadece dersle-kantin arasında bir hayatının olması gerçekten kolay değil. Örneğin Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne gidin hiç boş durmuyor. Yaz – kış sürekli tesisler aktif. Bizim çok değerli bir öğrenci kitlemiz var. Devletin güvenliği için Elazığ'ın çok büyük önemi var. Buraya gelen öğrencinin de yüksek öğretimin haklarından yararlanması en büyük hakkı. Bu genç kitlenin bir sanatçı, bir tiyatro, bir sinema görmesi, spor yapması lazım.”

“ŞEHRİN ÜNİVERSİTE ÜZERİNDE BİR BASKI ETKİSİ OLMAMASI GEREKİYOR”
“Maalesef başladığım dönemde bütün dünyayı etkileyen ekonomik kriz oldu” diyen Rektör Göktaş, “Çok şükür en az etkilenen ülkemiz olmasına rağmen biz de bundan nasibimizi alıyoruz. Biz mevcut sahalarımızın bakım onarım çalışmaları için Gençlik ve Spor bakanlığımıza bir dosya göndermiştik. Sayın valimiz de ben de bakan yardımcımıza sık sık hatırlatıyorum. İnşallah o ödeneğimiz de çıkarsa biz çim sahamızı yenilemek istiyoruz, tribün, soyunma odaları yapmak istiyoruz. Sentetik sahalarımızı yenilemek istiyoruz. İnşallah bakanlığımızdan olumlu bir sonuç alırız, almazsak biz kendi bütçemizle önümüzdeki sene bakım onarım çalışmalarını yaparız. Şehrin üniversite üzerinde bir baskı etkisi olmaması gerekiyor. Amerika'daki bir öğrenci hangi sportif imkanlardan faydalanıyorsa Fırat Üniversitesi öğrencisinin de faydalanması gerekiyor. Şu sanatçıyı getirsek ne derler? Şu sporcuyu getirsek ne derler baskısı altında kalırsak? Üniversitemize zarar veririz” diye konuştu.

“BU SENE DURUMUMUZ DAHA İYİ”
Önümüzdeki yıl spor sahaları sıkıntılarını gidereceklerini kaydeden Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Bizim bütün faaliyetlerimiz sporda Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı'nın bütçeleri çok sınırlı. Her branş için öğrencilerimizi müsabakalara göndermemiz, zaman zaman malzeme almamız gerekiyor. O konuda aslında bütün üniversiteler bir bütçe sıkıntısı yaşıyor. Geçen sene biz yine öğrencilerimizi gönderdik organizasyonlara ama çoğu üniversite gönderemedi. İnşallah bu ekonomik dar boğaz atlatılırsa biz öğrencilerimizi hep destekliyoruz. Biz sportif faaliyetleri gönlümüzden geçtiği gibi destekleyemiyoruz. Tamamen öğrencilerimizin bireysel kabiliyetlerine kalıyor bu bizi üzüyor ama bu sene biraz daha durumumuz iyi. Öğrencilerimize katkı sunacağız. Geçen sene son maçı kaybetmeseydik bir üst lige çıkmıştık. Üniversitelerin gücü tabi belli bir noktaya kadar. Biz her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Hem ferdi, hem de takım sporlarında üniversitemizin ciddi başarıları var. En son bir boksörümüz altın madalya aldı. İnşallah bundan sonra da başarılar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme