Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attılar.

TAKİP ET

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Ertaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Önlük giyme töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, hekimlik mesleğinin özenle icra edilmesi gereken bir meslek olduğunu belirterek, “Tıp Fakültesi olarak nitelikli hekimler yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmekteyiz” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz ise, hekimlerin giydikleri beyaz önlüğün temizliğin, saflığın, temizliğin ve gücün simgesi olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Kaygusuz öğrencilere seslenerek, “Hastalar hep sizlerden bir beklenti içerisinde olacaklar. Ne kadar çok çalışırsanız çalışın bir sonraki adımda sizlerden isteyeceklerdir. İşte bu beyaz önlüğü üzerinizde taşıdığınız sürece hastalarınızın bu isteklerini yerine getirmek, onların hayatlarına dokunmak beyaz önlüğü giyeceğiniz bugün üzerinize yüklenmiş olan o ağır sorumluluğu yavaş yavaş hafifletecek, insanları hayata bağladıkça da onun mutluluğunu ve hazzını yaşayacaksınız” dedi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme