Fırat Üniversitesi'nde Rektör Adayı Sayısında Ciddi Bir Düşüş Yaşandı

Fırat Üniversitesi rektör adaylığı müracaatı bugün 17.00 itibariyle tamamlandı. Bir önceki seçimlerde 62 adayın yarıştığı Fırat Üniversitesi'nde bu dönem aday sayısında ciddi bir azalma olduğu bunda da mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın başarılı bir yönetim sergilemesinin etkili olduğu değerlendirildi.

TAKİP ET

25 Haziran tarihinde başlayan Fırat Üniversitesi Rektör adaylığı başvuruları bugün itibariyle sona erdi.

2020 yılında Fırat Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan ve atandığı günden itibaren Üniversitenin başarılarında gözle görülür bir artışın yaşanmasına vesile olan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş rektörlük için tekrar başvuru yapmıştı.

AKADEMİK ÇEVRELER YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Elazığ Depremi, pandemi süreci ve Kahramanmaraş Merkezli depremlere rağmen oldukça önemli çalışmalara imza atan Fırat Üniversitesi'nin Araştırma Üniversitesi seçilmesi, Türkiye'de ilk 10'a yerleşmesi, TÜBİTAK'ın bazı proje yarışmalarında Türkiye birinci olmasının yanı sıra 12,5 Milyar TL'lik yatırımı Fırat Üniversitesi'ne kazandıran, 800 yataklı yeni hastane binasının ödeneğini alan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın bu başarısı süreç içerisinde akademik çevrelerinde takdirini topladı.

REKTÖR ADAYI SAYISI 62'LERDEN 15'LERE DÜŞTÜ

Öyle ki geçen rektörlük atamalarında 62 adayın yarıştığı Fırat Üniversitesi'nde bu dönem rektör adayı sayısı oldukça düştü. Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday müracaatında bulunan akademisyen sayısının 15 ile 20 arasında olduğu öğrenildi. Rektör adayı sayısının 62'lerden 15'lere düşmesinde mevcut Rektörün başarılı çalışmalarının etkili olduğu değerlendiriliyor.

Yorumlar 9
Liyakat 11 Temmuz 2024 23:08

Fırat Üniversitesi'nde son dönemde yapılan çalışmaları göz önünde bulundurduğumuzda, rektörün başarılı bir yönetim sergilediğini söylemek mümkün değil. Üniversitenin gelişiminde somut adımlar atılmamış, sadece yüzeysel reklamlarla önceki dönemlerin başarıları üzerinden yürütülen bir tanıtım stratejisi benimsenmiş görünüyor. Özellikle rektörün siyasi çevrelere olan yakınlığı ve bu ilişkileri kendi çıkarları doğrultusunda nasıl kullandığı konusu ciddi bir tartışma konusu. Siyasi yaranma sürecinde, üniversitenin öncelikli ihtiyaçları göz ardı edilmiş ve yönetimde liyakatten ziyade siyasi sadakat öne çıkmış gibi görünüyor. Bu durum, akademik ve idari kadrolarda liyakatsız atamalara ve akraba kayırmalarına yol açmış, kurumun uzun vadeli çıkarlarından ziyade kısa vadeli politik hesaplar ön planda tutulmuştur. Elazığ ve çevresindeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve üniversitenin gelişimi için daha nitelikli bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğu açıktır. Yeni bir rektörün, öncelikle akademik ve idari kadrolarda liyakati esas alarak, şeffaf bir yönetim anlayışıyla kurumu ileriye taşıyabileceğine inanıyorum. Üniversitenin topluma katkı sağlayacak projeler üretmesi ve bölgenin eğitim kalitesini artırması için bu tarz bir yönetim değişikliği kaçınılmazdır.

mirasçı 11 Temmuz 2024 17:20

Fahrettin mirasçıdır, zaten fırat iyi durumdaydı

Fani 10 Temmuz 2024 17:36

Sağlık Kültür Daire başkanlığında ne haltlar döndü bu rektörün ataması ile başlayan süreçler incelensin. Satın alma, personel atama haksız yere kılıfına uydurulan atamalar versinler bunun hesabını. Sonra adaylar değerlendirilsin.

Doğrucu Davut 10 Temmuz 2024 17:28

Adaletsizliğin en çok olduğu dönem. Değişim veya yenilik yok………..Anket yapılsın görün. Yazık Elazığ’a geldiği gibi gider inşallah. Elazığ’lı bir akademisyen Rektör olur inşallah.

Sağlık personeli 06 Temmuz 2024 22:34

Allah aşkına şu adamın reklamını yapmayı bırakın artık.. Fahrettin hoca ilk rektör olur olmaz, kendisine basın danışmanı olarak bir öğretim görevlisi kadrosu ile danışman aldı, onun üzerinden ha bire haber pompalıyorlar.. Lütfen yapmayın ne başarısından bahsediyorsunuz.. Tübitak veya diğer başarıları yakalayan hocalarımız yıllardır Fırat üniversitesinde başarılı çalışmalar yapan hocalarımız... Elazigda bilmiyorum sayısını ama en az 300-400 Elazığlı profesör varken, bunlardan bir tanesi niye rektör olmasın, yapmayın Allah rızası için...

Börteçine 06 Temmuz 2024 01:20

Yeni mezun bir vatandaş olarak yazıyorum. Bu rektörü nerden getirdilerse iade etsinler. Üniversiteye katkısı yok, adam düzgün bir Türkçe bile konuşamıyor, en az 5 defa dinledim. Yabacı dili olduğundan da şüpheliyim. Fırat üniversitesinin Rektörü yetkin ve düzgün olmalı, oturduğu koltuğu doldurnalı. Her üniversite yönetimi de böyle olmalı. Ama ülkenin en popüler üniversitesi Boğaziçi üniv.de olanlara bakıyorum da, bu da bize kalmış diyorum.

Hilye Karabulut 06 Temmuz 2024 01:15

Akademisyen de olsa niye aday olsunki? Mevcuta bi bakın nasıl göreve getirildi, göreve gelmedi, yani hak etmedi...akp yönetiminde hangi kuruma hak eden atanmışki üniversiteler gibi kurumlara da atansın. Adamlar bilime karşı zaten, partili olsun yeter diyor. O sebeple, sırtını biryere dayamış insanlarla hakkaniyetli bir seçi de olmaz zaten atama gayri demokratik. Fırat üniversitesinde de akademisyenler farkında. Sizin dediğiniz gibi başarı falan da yok. Türkiye gibiyiz bizde.

Tuncay Turker 06 Temmuz 2024 01:15

Şehrimiz ve üniversitemiz için hayırlısı olsun. İstikrar sürsün Fırat Üniversitesi daha da büyüsün

S. Demirbağ 05 Temmuz 2024 19:34

Tamam, anladık, illede mevcut rektörü seviyor ve destekliyorsunuz. Ama rektör beyin, bu makama nasıl atandığı, nerdeyken bu makama atandığını, aday oldu mu, aday olduda kaç oy aldı, hiç değinmiyorsunız... Geçen defa yaşananlar sonucunda akademisyen arkadaşlar arasında şu intiba oluştu artık. CB makamı atayacağı kişiyi belirlemiş aday olsak ne olmasak ne..... Anladınız mı neden bu kadar az sayıda aday var?

Bakmadan Geçme