Fırat Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı Kutlandı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı programı, konferans ve şenliklerle kutlandı.

TAKİP ET

İlk etkinlik Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu'nda “Kültürümüzde Nevruz” konulu konferans ile başladı.

Düzenlenen konferansa; Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Nevruz bayramının birliğimize ve kardeşliğimize vesile olması temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Göktaş, “Baharın gelişi ve doğanın canlanmasını müjdeleyen, kültürel kimliğimizin oluşumunda önemli bir paya sahip olan Nevruz; bizler için çok kıymetli tarihi bir zenginliktir. “Yeni gün” , “Yeniden diriliş” ya da “Tabiatın uyanışı” anlamlarına gelen Nevruz; binlerce yıllık geçmişe uzanan bir gelenektir. Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar uzanan Türk Dünyasında ve Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada, bu anlamlı gün binlerce yıldır aynı coşkuyla kutlanmaktadır. Bende bu dua ve temennilerle herkesin Nevruz bayramını kutluyorum” dedi.

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ise bolluğun ve bereketin sembolü olan Nevruz Bayramının hayırlar getirmesini diledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. M. Beşir Aşan, Nevruz'un yeni gün anlamına gelen, kışın ağırlığında, sıkıntılı günlerinde baharın ilk günüyle rahata huzura kavuşma günü olduğunu belirterek, “Onun için kültürümüzde, tarihimizde nevruzun çok anlamlı ifadeleri ve yorumları vardır. Tarihe baktığımız vakit özellikle bizim Türk dünyası olarak ifade ettiğimiz Avrasya ile de isimlendirdiğimiz balkanlardan uzak doğuya kadar uzanan Türk coğrafyasında, bugün tarihin eski dönemlerinden itibaren bir bahar bayramı olarak kutlanmıştır” dedi.

Nevruz Şenlikleri, Kültür Parkta Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ile Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın yaktığı nevruz ateşi ile başlarken, Üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler yakılan nevruz ateşinden atladı.

Nevruz şenlikleri programa katılanların, Demir Dövmesi, Yumurta tokuşturması ve Kırgız öğrencilerin dans gösterileri ile sona erdi.

Yorumlar 1
Mehmet 21 Mart 2024 22:11

Müslüman Türkleri İslam'dan koparmak için Yahudi tarafından uydurulan Ergenekon masallarına paralel olarak Kürtleri de İslam'dan tecrit etmek için Şamanizme ait pagan kültürü Nevruz bayramı da yine Yahudi illüzyonist medya ve akademiya tarafından desteklenmiş kof kurgu ürünüdür. İslâm üst kimliği ve potasında Müslüman kardeşliği ile harmanlaşıp birbiriyle akraba olup kan bağı ile bağlanmış, bundan dolayı 1000 yıl insanlığın efendisi olmuş Türk ve Kürtleri, dininden uzaklaştırmak için Şamanizm'e ait pagan kültürünü inkarcı TC yeniden diriltti! Dünya Siyonizmi ve uzantısı takiyeci Sabetayist Zümre Oligarşi, İslam potasında ve üst kimliği çatısı altında kardeş olup 1000 yıl dünyaya efendi olan Türk ve Kürtleri, Cumhuriyet sonra ırkçılık mikrobu ile (Türkçülük, Kürtçülük, PKK) zehirleyip eski pagan kültürünü diriltti. 1923 TC rejimi kurucu iradesi takiyeci Sabetayist Zümre Müslüman Türk ve Kürt toplumunu İslam'dan uzaklaştırıp gavurlaştırmak için inkarcı Yahudi Etiler, Hititler ve Sümerlerin paganist kültürünü despotizm ile millete kabul ettirmeye çalıştı. Kısmen de başardı. Tarikat, cemaat ve ilahiyatçıların İslam dışı Şamanist geleneği Nevruz'un yaygınlaştırılmasına tepkisiz kalmaları batıldır! Mübarek gün ve geceler İslam'da yoktur diye böğüren devşirme ilahiyatçılar, bir Zerdüşt, Şamanist pagan kültürü olan Nevruz kutlamalarına niye sessizler?

Bakmadan Geçme