Fırat Üniversitesi'nde Blockchain Teknolojileri ve Girişimcilik Fırsatları Anlatıldı

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü ile Fırat Blockchain Öğrenci Topluluğu organizasyonunda, 'Blockchain Fırsatları ve Girişimciliğin Önemi' konulu konferans düzenlendi.

TAKİP ET

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan konferansa, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar DEMİREL, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim TÜRKOĞLU, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmalarında, Prof. Dr. Bahar Demirel Teknoloji Fakültesinin tanıtımı ve güncel teknolojilere verdikleri önemi vurguladı.

Öğrenci topluluğunun danışmanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ise yaşadığımız dijital çağda blokzincir teknolojilerinin her geçen gün yeni bir kullanım alanı sunduğu ve bu potansiyeli öğrencilerin çalışma alanı ve girişimcilik fırsatları olarak değerlendirebileceğini ifade etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK – BİLGEM Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, TÜBİTAK'ın üzerinde çalıştığı blokzincir projeleri hakkında bilgiler vererek, geleneksel alışkanlıkların yapay zeka çağıyla büyük değişikliklere uğradığını belirtti.

2014 ve 2015 yıllarında, henüz bu teknoloji kavramı geniş çapta anlaşılmaya başlamadan önce bile, blokzincir konusunda farkındalık oluşmaya başladığını ifade eden Uzun, “Blockchain sadece Bitcoin'den ibaret değildir” vurgusuyla, blokzincir teknolojisinin sadece kripto paralarla sınırlı olmadığını ifade etti. Ayrıca, öğrencilere blokzincir teknolojilerinin sunmuş olduğu girişimcilik fırsatlarını örnekler ile açıklayarak, bu alanda çalışmak isteyenlere TÜBİTAK-BİLGEM'in sunduğu imkânları tanıttı.

Bakmadan Geçme