Fırat Üniversitesi'nde 'Bilişim Teknolojileri' kongresi düzenlendi

Fırat Üniversitesi, Türkiye Bilişim Derneği ve Fırat Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Öğrenci Topluluğu tarafından ortaklaşa  'Bilişim Teknolojileri' kongresi düzenlendi.

TAKİP ET

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi AKTEPE, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali YAZICI, TBD Genç Başkanı Nurcan MERT, BTK/USOM Siber Güvenlik Uzmanı Resul Melih MACİT, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü uzmanı Dinçer DİKİCİ, Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dr. Öğretim üyesi Ayşegük AK, OSTİM Teknik Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meltem ERYILMAZ, Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Murat KARABATAK, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Kongre de konuşan Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Yazılım sektörünün, diğer sektörlere kıyasla en fazla genç nüfusun istihdam edildiği sektör olarak dikkat çekti.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, günümüzde hayatımızın her alanında bilişim teknolojilerinin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, bu konuda günün şartlarına göre kendimizi sürekli geliştirmemiz gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından TBD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yazıcı, TBD Genç Başkanı Nurcan Mert, BTK/USOM Siber Güvenlik Uzmanı Resul Melih Macit, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü uzmanı Dinçer Dikici, Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dr. Öğretim üyesi Ayşegük Ak ve OSTİM Teknik Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meltem Eryılmaz, siber güvenlik, yazılım ve finansman konularında çeşitli sunumlar gerçekleştirdiler.


Bakmadan Geçme