FETULLAH'IN UNUTULAN YÜZÜ

Fetullah gülen 1980' li yıllarda yaptığı etkili vaazlarla halk arasında fetulah hoca olarak anılmaya başlandı

TAKİP ET
Fetullah gülen 1980' li yıllarda yaptığı etkili vaazlarla halk arasında fetulah hoca olarak anılmaya başlandı. Kendine ait üslubu ile vatandaşları etkilediğini söylemek mümkün.

Fetullah gülen sadece vaaz vermekle kalmadı kısa sürede öğrenci evleri, yurtlar, dershaneler açarak geniş bir kitleye ulaşma başarısı gösterdi. İlerleyen dönemlerde halk arasındaki bu teveccühü kullanarak himmet adı altında hizmetlerde kullanılmak üzere paralar toplamaya başladı. Dershane sektöründe ki başarıları beraberinde özel okulları getirmiştir. Akabinde sayı olarak 14 Üniversiteye kadar ulaşmıştır. Sağlık kuruluşları, basın ve medya kuruluşları, ajanslar, çeşitli sektörlerdeki şirketler, bankacılık gibi yüzlerde alanda faaliyet gösteren adına fetullah holding diyebileceğimiz bir yapı karşımıza çıkmıştır.

Bu yapı içerisinde çeşitli örgüt yapısı olduğunu yeni yeni öğrenmeye başladık. Kendi emellerine ulaşmak için devletin her yapısına sızan bu teşkilat mensupları hasan sabbah misali her şeyi mübah gören bir şekilde hizmete devam etmişlerdir.

Özellikle fetullah gülen Türkiye'deki diğer cemaatlerle hiçbir dönem bir araya gelmemiştir. Hatta üyelerine bu konuda telkinlerde bulunmuştur.

Risale i nur kitaplarını okuyor gibi görünselerde aslında bu kitabları kendilerince de yorumlamaya başlayarak sohbetlerinde fetullah hocanın vaazları dinlenir hale gelmiştir. Risalei nur kitaplarını kendi amaçları için kullanmışlardır.

Fetullah hocanın CIA ajan olduğunu ilk kez ülkücü camiadaki arkadaşlar dile getirmişlerdi. Ben bu konuda arkadaşlara o dönemde fazla katılmamakta, milli görüşçü arkadaşlarla beraber hep mesafeli durduğumu söyleyebilirim. Fakat oy endişesi taşıyan ve cemaatin oylarına talip olan bazı partiler bu cemaat tarafından sürekli kullanılmışlardır. Hatta recep Tayyip Erdoğan 'ne istedilerde vermedik' açıklamasını yapmıştır ve de kandırıldığını dile getirmiştir.

Fetullahın yaptığı ve hiçbir zaman katılmadığım ve de eleştirdiğim bazı başlıkları sizlerle paylaşacağım.

1- Dinler arası diyalog çalışmaları: bu faaliyet ilk kez 1995 te papa 2.john paul, tarafından vatikan da gündeme getirilmiş ve içi boşaltılmış, ılımlaştırılmış, ehlileştirilmiş bir islam oluşturulmaya çalışılmıştır.

2- Muhammedsiz ezan da yine bu faaliyetler döneminde gündeme gelmiştir. Diyalog toplantılarından birinde ezan okunurken 'muhammedur resulullah' ibaresi okunmamıştır. İnternete 'Muhammetsiz ezan' yazıldığında bunu görmek mümkün.

3- İsrailli çocuklar için üzüldüğünü ifade etmesi.

4- Mavi Marmara kırgınlığı keşke izin almadan gitmeselerdi diyerek şehitlerimizin ruhunu incitmiştir.

5- Hacca gitmemesi (fazla emin olmamakla beraber)

6- Erbakan hocamız hiçbir zaman bu şahısla görüşmemiş ve kabul etmemiştir.

7- 28 şubat sürecinde darbecileri destekler nitelikte açıklamalar yapmıştır.

8- Müslüman cemaatten himmet adı altında toplana paraları 'hartord seminary' adı altındaki papaz okuluna milyonlarca dolarlık bağış yapmıştır.

9- Amerika da lobi faaliyetleri adı altında Yahudi lobisine bağış yapmıştır.

10- Sait nursinin yazdığı risaleleri kullanarak ismini yaymaya çalışmıştır.

11- Yurt dışındaki okulları Türkçe eğitim veriyormuş gibi gösterilse de bu sadece göstermelik olarak yapılmakta idi. Rusya'nın bu okulları kapatması da düşündürücü olmuştur.

12- Papa ile defalarca görüşmesi ve papanın önünde adeta secde edecek şekilde eğilmesi bir din adamına yakışmayacak bir davranıştır.

13- Özellikle beddua konusu da fetoşu halktan soğutan en önemli hareketlerinden birisidir.

Bu kadar olumsuzluk sergileyen birinin İslami, insani özelliğinden bahsetmez gerçekten zor.

14- Kendini mehdi olarak ilan etmesi

15- Vatikanın yaptığı gizli çalışmalarla fetullahı İslam halifesi olarak tüm Müslüman ülkelere, yandaşları tarafından lanse edilmesi ve fetullahın buna sessiz kalması.

Tek bir kişinin bu kadar organizeli bir faaliyeti, yürütmesi imkansızdır. Binlerce yurt, dershane, dernek, okul, üniversite, şirket ve toplanan 100 milyar dolar bir paraya hükmetmiştir. Tüm dünyada yaygın olarak her sektörde faaliyet gösterene bir teşkilatın CIA dan bağımsız olması düşünülemez. Maalesef son olarak gerçekleşen darbe olayı göstermektedir ki bu teşkilat Emperyalist güçlere hizmet etmiştir.

Vesselam…..

Bakmadan Geçme