Farklı Bir Manevra!

Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır

TAKİP ET
Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir. (Orhan Şaik Gökyay)

Doğu ve Güneydoğu'da PKK gün geçtikçe kan kaybederken farklı bir manevrayla son çırpınışlarını devam ettirme anlayışında. Özellikle bölgede AK Parti teşkilatlarında görev yapan kişileri hedef alması gündemin en sıcak gelişmelerin başında yer aldı.

AK Parti kurmaylarını teröristlerce sık sık tehdit edildiği ve aşiret kesimin enerjisini kaybetme açısından baskı kurdukları Başkent kulislerinde konuşulan konular oldu.

'PKK, bizi bu şekilde öldürerek bitiremez' diyen  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, partisinin il ve ilçe başkanlarının, başkanlıklarının bundan önce de defalarca saldırıya uğradığını hatırlatması elbette sıkıntının boyutunun ne kadar ciddi olduğunu göstermektedir.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin, barış ve kalkınmasının yeniden şekillendirmek isteyenlerin çalışmalarına engel olduğu için hedef alınanlar elbette başarıya ulaşamayacaktır. Mücadelemiz sürdürülecek, devam edecektir.

Türkiye'deki Kürt vatandaşlarımız bölgede oynan oyunların bilincini oluştururken elbette mücadele için devam edilecektir. Çünkü PKK'nın en büyük zararı bölgedeki Kürtlere dönük oluyor. PKK, Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak demokratikleşme, sivilleşme yoluyla ve barış içinde herhangi bir kazanım elde etmesine asla izin vermiyor, vermek istemiyor.

PKK, Kürt vatandaşlarımıza dönük haklar veya bölgenin kalkınmasıyla ilgili projelerde hep sabotajcı rolü oynamıştır, bir şekilde engel olmaya çalışmıştır. Bu saldırılar gözdağı vermekten başka bir şey değildir. Amaçlarına ulaşamayacaklar ve hezimete uğrayan taraf olacaktır.

En önemli çözüm, demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi artırmaktır. Vatandaşlarımızın umudu olmayı ve bölgede yatırımların hızlandırılması ayrıca istihdama yönelik çalışmaların devam edilmesi gerekmektedir. Bölge halkı yalnız bırakılmamalı ve destek görmelidir. Bunu sadece devletten beklemekte yanlış olur çünkü burada yaşayan Kürt kardeşlerimizin birey olarak ta yanında yer alalım. Bölge halkı için STK'lar birleştirici özellikleri bir araya getirsinler. Kardeşlerimizi korumamız gerekiyor. İnşdigerah bu son olur. Biz şerefli ölümü arzu ederiz. Şerefsizce yaşamaktansa şerefli ölümü tercih ederiz. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun...

Bakmadan Geçme