Fark şimdilik 3 puan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarına noktayı koysa da muhalefetten gelen çağrılar nedeniyle kamuoyu araştırma şirketleri, bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor.

TAKİP ET

Son olarak ASAL Araştırma da Türkiye'nin nabzını tutarak 22-29 Eylül tarihinde yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.

26 ilde gerçekleştirilen ankette, katılımcılara "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yönlendirildi.

Ankete ise AK Parti ile CHP'nin kapışması damga vururken CHP, iktidar partisine 3 puan fark attı.

Diğer tarafta ise MHP ile HDP'nin oy oranları kafa kafaya gelirken, bu iki partiye oy oranıyla en çok yaklaşan Yeniden Refah Partisi (YRP) oldu.

Anketin sonuçları şöyle:

%33,1 CHP

%30,7 AK PARTİ

%9,6 MHP

%9,3 DEM

%4,4 YRP

%3,9 İYİ PARTİ

%3,5 ZAFER PARTİSİ

%1,5 TİP

%4,0 DİĞER

Ankette CHP'nin birinciliği sürekli korumasını Ak partililer nasıl yorumlar bilmiyoruz ama eminiz ki onlar hala “millet CHP'li belediyelere oy verdiğine pişman” züğürt tesellisi ile bu rakamlara inanmamak ve kendilerini birinci parti olarak görmeye davam ediyorlardır.

Ankette dikkat çeken en önemli rakam ise MHP'nin yüzde 10 kemik oyundan herhangi bir kayıp yaşamaması.

DEM'den sonra listenin beşinci Partisi olan YRP ise hızlı yükselişini durdurmuş gibi görünüyor. İyi Parti'de erime devam ederken Zafer Partisi kendi gücünü koruyor.

Bu anket yüzdelerinin özellikle Yavuz Ağıralioğlu'nun partisini 29 Ekim'de kurmasının ardından köklü bir değişime uğraması bekleniyor.

Ağıralioğlu'nun kuracağı yeni parti daha çok sağ ve muhafazakâr partilerden oy alacağı için bunun anketlere yansıması CHP ile AK Partinin arasındaki makasın daha da açılacağının işareti.

Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinin az-çok oy alacağı partilerden ikisi de MHP ve İyi Parti olacak.

Etkin ve seviyeli bir dil ile siyasette özellikle eksikliği oldukça fazla hissedilen muhalefete getireceği yeni bir solukla anketlere hızlı bir giriş yapacak olan yeni partinin bu rüzgârı, genel seçimlere kadar yüzde 10 bandına taşıması içten bile değil. Ve yeni süreçte kilit parti ve kilit siyasi Yavuz Ağıralioğlu olacak.

Bakmadan Geçme