F.Ü. İLETİŞİM FAKÜLTESİ'NE İKİ ÖDÜL BİRDEN

TAKİP ET
BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileri TRT'nin 4. Genç İletişimciler Yarışmasında Bir İkincilik, Bir De Üçüncülük Kazandı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından kamu hizmeti yayıncılığı anlayışı çerçevesinde yarının yayıncıları olacak olan üniversite öğrencilerinin çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'TRT 4. Geleceğin İletişimcileri Yarışması' sonuçlandı.

Sesli-Görüntülü Habercilik ana kategorisinde İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimiz iki dalda ödülü layık görüldü. TRT İstanbul Tepebaşı Stüdyolarında gerçekleşen ödül töreni aynı anda TRT Türk ve TRT Okul kanallarında da canlı olarak yayınlandı.

Televizyon Haberi dalında öğrencilerimiz Talip TAŞ, Mehmet Ali KAYA ve Bilge GÜLER 'Bir Hayvana Çarpınca Ne Yapmalıyız?' başlıklı haberleriyle ikinci oldu. Günlük hayatta defalarca karşılaşabileceğimiz ve çoğu sürücünün başına gelebilecek bir konuda, 'trafikte seyir halindeyken bir hayvana çarpınca ne yapmalıyız?' sorusuna cevap aradıkları haberde; birçok sürücünün hayvanların tedavi masraflarının trafik sigortası tarafından karşılandığını bilmedikleri, bu yüzden çarpılan hayvanların ölüme terkedildiği ortaya çıktı.

Televizyon Haber Programı dalında ise Abdülkadir ALTUNDAĞ, Mardin'in son semerci ustalarından biri olan Mesut İLDOĞAN'ı anlattığı 'Ölmüş Sanatın Ustası' adlı çalışmasıyla üçüncülük ödül heykelinin sahibi oldu. Ödül kazanan eserde; makineleşmenin semercilik mesleğine etkisinin, bir semerin yapım sürecinin ve kendi tabiriyle 'topu topu 10 kişi kaldıkları' semercilik sanatını meslek olarak devam ettiren Mesut İLDOĞAN'ın hayatının detaylı olarak anlatılıyor.

Vermiş olduğu 'Radyo-Televizyon Haber Program Yapımı' dersi kapsamındaki vize ve final ödevleriyle yarışmaya katıldıklarını belirten Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Feridun NİZAM; 'Geçen yıl ilk defa katıldığımız aynı yarışmada yine üçüncülük kazandık. Bu yıl ise ödül sayımız ikiye katlandı. Öğrencilerim tamamen kendi imknlarıyla çektikleri haberlerle ödül kazanmanın sevincini, gururunu yaşıyorlar. Talip, Mehmet Ali ve Bilge ulaşım imknı zor olan Belediyemizin Hayvan Barınağına Hankendi minibüslerinin son durağından 25 dakika yaya yürüyerek çekim yaptılar. Abdülkadir öğrencim defalarca Mardin'e gidip geldi. Aldıkları ödüller haklı gururları ve emeklerinin karşılığıdır. Kendileri için CV'lerine gururla yazabilecekleri çok prestijli bir ödül. Beni açımdan ise dersi doğru ve gerektiği gibi işlediğimin, doğru yolda olduğumun, 'haber' dersimin iletişim sektörünün okulu olarak kabul edilen TRT tarafından onaylandığının ispatıdır.' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme