Evet, Olacak Şey Değil…

Ülkemizde yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının en çok belini büktüğü kesim emekliler.

TAKİP ET

Her biri uzun sene ülkeye hizmet etmiş ve günü geldiğinde ve hatta EYT ile günü gelmeden emekli olup rahat bir yaşam sürme hayali kuranların 7.500 TL maaşla hayal kurma takat ve güçleri bile olamıyor ne yazık ki..

Hükümetin çalışan değişik kesimlerine yönelik zamlar yapmasına rağmen emeklilere yapılan yüzde 25 zam, bu insanlarımızın artan ekmek fiyatlarını dahi karşılayamadı.

Adamların aldığı zaten 6 bin idi yüzde 25 ile 7500 oldu. Emeklilerin maaşlarının az olması, sadece bu kesimin değil tüm kesimler ve muhalefetin de gündemindeydi ve acil düzenleme yapılması bekleniyordu.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuştu ve şunları söyledi: "Emeklilerle ilgili Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız.”

Açıklamada geçen “olacak bir şey değil” cümlesi sanki bir muhalefet parti liderinin ağzından çıkmış gibi ama bu cümlenin icranın bizzat başında olan Cumhurbaşkanının ağzından çıkmış olması önemli oranda bir zam geleceğinin müjdecisi gibi duruyor.

Erdoğan basın mensuplarına “olacak şey değil” demişse kim bilir bu konuda talimat verdiği bakan ve yöneticilere ne demiştir. Erdoğan'ı ve tarzını iyi bilen bir gazeteci olarak şuna eminiz ki bakan ve bürokratları iyi bir haşlayarak çalışma yapmaları konusunda talimat vermiş ve “kısa süre içerisinde çalışıp gelin” demiştir.

Emeklilerimiz bu açıklamayla rahat bir nefes almışlardır belki ama umarız bu artışlar, az alana daha çok zam olarak yansır ve adil olur.

Bakmadan Geçme