ETSO'DAN 'TEŞVİK' DEĞERLENDİRMESİ

ETSO Başkanı İdris Alan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonomi ve yapılması beklenen teşvikler hakkında hakkına bilgi verdi

TAKİP ET
ETSO Başkanı İdris Alan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonomi ve yapılması beklenen teşvikler hakkında hakkına bilgi verdi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleriyle ilgili ciddi bir teşvik düzenlemesi yapılacağını aktaran Alan, kendilerinin de heyecanla beklediği söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin teşvik paketini açıklayacağını dile getiren Alan, 'Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesiyle ilgili ciddi bir teşvik düzenlemesi yapılacak. Bizde heyecanla bekliyoruz. Ülkemizi 2023 hedeflerine getirecek bu teşvik paketi çıkarsa bundan büyük bir memnuniyet duyarız. Çıkmazsa da hiç önemli değil. Bizim ülkemiz, Suriye, Irak ve Mısır olmasın. Biz gerekirse kuru soğan ve ekmek yer Elhamdülillah deriz. Bizim için önemli olan ülkenin bekası ve birlik beraberliğidir' dedi.
Darbe girişimi sonrası millette bir korku oluştuğunu vurgulayan Alan, 'Dolar 5-6 lira olur gibi millette bir korku oluştu. Ama bizim milletimiz hakikaten de hassasiyeti olan bir millet. Ülkemizin insanları cebinde ne kadar euro ve dolar varsa birlik ve beraberlik için bozdurdu. Geçmiş dönemlerde bu tür olayla olduğu zaman doların çıkmasının önünü alamıyorduk. Çok şükür şuan ciddi bir sıkıntı yok. Ülkede 1,5 ay istikrarsızlık oldu. Millet ülkesi için sürekli demokrasi meydanlarındaydı. Artık ticaretini bile düşünmüyorlardı. Bundan dolayı ufak bir etkilenme oldu ama şuan ciddi bir şekilde düzelme sürecine giriyoruz. 15 Temmuz'u da bırakıp önümüze bakalım' diye konuştu.

Bakmadan Geçme