ESNAF KARNINI HACI DAYI SAYESİNDE DOYURUYOR

Gazi Caddesini ziyaret edenlerin görmeye alışık olduğu ve çevre esnafının Hacı Dayı olarak seslendiği Mahmut Kaya, sabahın erken saatlerinde tezgahını sıcacık simitlerle doldurarak esna

TAKİP ET
Gazi Caddesini ziyaret edenlerin görmeye alışık olduğu ve çevre esnafının Hacı Dayı olarak seslendiği Mahmut Kaya, sabahın erken saatlerinde tezgahını sıcacık simitlerle doldurarak esnafın ve işe giden vatandaşların karnını doyurmasına vesile oluyor. Emekli olmadığı için 6 yıldır bu işi yaptığını kaydeden Kaya, ' Yıllardır sabahtan gelip akşama kadar simit ve krem peynir satıyorum. 6 yıldır Gazi caddesindeyim. Emeklilik olmadığı için çalışmak zorundayım. Ama işimden çok memnunum. Çevredeki esnaf beni çok sevdi. Hepsi sabah benimle birlikte dükkanlarını açıyorlar. Sıcak bir çay demleyip simit alıyorlar. Çevredeki herkese simit satıyorum. Evime elim boş dönmedim hiç. Halime şükrediyorum' diye konuştu.

Hacı Dayı dedikleri Mahmut Kaya'yı çok sevdiklerini anlatan çevre esnafı, ' Zaten esnafın durumu ortada. İşyerini sabahın erken saatinde açıp gece geç saatte kapatmak zorundayız. Azıcık bir kazancımız var onu da kahvaltı için ayıramıyoruz. Hacı Dayı sabah bize sıcacık simitler getiriyor. Onun sayesinde karnımız doyuyor. Hacı Dayı olmasa aç kalırız' dedi.

Mahmut Kaya'dan sürekli alışveriş yaptığını söyleyen Kemal Gör isimli vatandaş ise Kaya'nın çok mütevazı ve hayat dolu olduğunu belirterek, ' Hacı Dayı çok hareketli. İnsana neşe veriyor. Geçerken onunla konuştuğumda dertlerimi unutuyorum. Güleryüzü ve emeğiyle herkesin sevgisini kazanıyor. İnşdigerah onu uzun yıllar burada görürüz' diye ifade etti. 

Bakmadan Geçme