Erol: 'Elazığspor İçin Tüm Şehir Kenetlendi'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Erol, ziyareti kapsamında Gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Toprak ile bir araya gelerek gündeme ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Erol, Hakimiyet'in her geçen gün çok daha önemli başarılara imza attığını, güçlü bir ekibe sahip olduğunu ve bu doğrultuda hem gazetecilik hem de internet haberciliği anlamında ciddi bir başarı ortaya koyduğunu belirterek, başta Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak olmak üzere tüm çalışanları tebrik edip başarılar diledi.

EROL:“ELAZIĞSPOR'U KUTLUYORUM”

Elazığspor'un şampiyonluğu hakkında da açıklamalarda bulunan Erol,“Öncelikle Elazığspor'u kutluyorum. Elazığ 2020 ve 2023 deprem sonrası insanların yaşadığı o moral bozukluğunun giderilmesine yönelik iyi bir heyecan ve umut yaşattılar. Sokaklarda inanılmaz bir coşkuyla kutlandı Elazığspor'un şampiyonluğu, Futbolla ilgili olan olmayan herkesin bir moral kaynağı oldu. Bu çok anlamlı Elazığ için, her şeyden önce tabi bu başarının arka planında olan, kamuoyunda çok görünmese de başta Elazığ Belediye Başkanına, Elazığspor'un Başkanına, yönetimine, taraftarlara, futbolcusuna, hocasına Elazığ halkına destek veren bütün herkese, ilimizin valisine teşekkür etmek lazım.”dedi.

ELAZIĞSPOR,HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR

Yalnızca Elazığ'da yaşan Elazığlılar için değil, dünyanın neresinde bir Elazığlı varsa, Elazığspor'a inanılmaz bir ilgisi olduğunu ifade eden Erol,“Genel olarak herkese teşekkür etmek lazım. Çünkü sonuçta bu kulüp bir şahsın ya da bir kişinin veya bir düşüncenin kulübü değil. Elazığ geçmişinden bugüne kadar, futbolda Elazığspor bir marka değeri olan bir spor kulübümüzdür. Yalnızca Elazığ'da yaşan Elazığlılar için değil, dünyanın neresinde bir Elazığlı varsa, Elazığspor'a inanılmaz bir ilgisi var. Elazığspor'un başarısı Türkiye ve dünya genelindeki Elazığlı vatandaşlarımızı mutlu ediyor, bu çok anlamlı. Özellikle Cumartesi RAMS Parktaki maça ben ve ilimizin diğer milletvekilleri katıldık. Ben ilk devreyi protokol tarafında izledim, ikinci devreyi vatandaşlarımızın hemşerilerimizin arasına girerek seyrettim. Son derece heyecan verici bir maçtı. Oradaki o coşkuyu görünce, aslın da bir spor kulübünün bir şehrin dinamiklerinin nasıl harekete geçirdiğini ve şehre kattığı değerin ne olduğunu orada anlamak çok mümkün. Orada ekonomik durumu, sosyal statüsü ne olursa olsun o statta o maçta herkes Elazığlı. İyi bir iş adamı, veya kamuda çalışan normal bir personel, yaşlısı genci statü farkı olmadan, yaş farkı olmadan herkesin aynı ortamda aynı sırada yan yana aynı coşkuyu aynı gönül birlikteliği yaşaması son derece anlamlıydı.”dedi.

HEPİMİZ BU İŞİN İÇİNDE OLMALIYIZ

Milletvekili Erol,sözlerine şöyle devam etti:“Geçtiğimiz gün Elazığ'da Elazığspor'un kutlamaları vardı, oraya da katıldım. MHP Milletvekilimiz Semih beyde gelmişti, birlikte oturduk, sohbet ettik. Hatta özel sohbetimizde bundan sonra Elazığspor için neler yapılabilir diye de kendi aramızda değerlendirmelerde yaptık. Bundan mutluyuz tabi bugüne kadar aslında Elazığspor'a ciddi bir katkımız olmadı. Ama Elazığspor'un talep ettiği yardımlarla ilgili üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra Elazığspor'un başarısı da başarısızlığı da bu kentin geleceğini, sosyal yaşantısını, iç dinamiklerini harekete geçirmesini etkileyecek bir süreç. Bunu siyasetin dışında tutup bu yapının içerisinde ilin bütün Milletvekillerinin,belediye başkanınıni başta valinin, STK'ların, iş dünyasında saygınlığı olan hemşerilerimizin, bürokraside saygın olan hemşerilerimizin yapının içinde olarak Elazığ'a bu mutluluğu yaşatılmasını ve ikinci ligde de bir başarı hikayesinin oluşturulmasıyla ilgili ortak sorumluluğa ve iradeye ihtiyaç var. Bu anlamda hepimiz bu işin içinde olmalıyız. Bunu siyasi bir boyutun dışında tutarak.”dedi.

EROL:“HEP BİRLİKTE BİR ARAYA GELİP, DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM”

Elazığspor'a desteğin sadece maddi destek olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını ifade eden Erol,sözlerine şöyle devam etti:“Elazığspor bir markadır. Bu marka da kentin bir değeridir. Yani Gazi Caddesinde şampiyonluk kutlaması yapılırken, işte orada toplumun her kesiminden insan şampiyonluğu kutladı.Gönül birlikteliği de budur. Ortak değerler üzerinde bu mutluluğu paylaşabilmek ve bu mutluluğu devam ettirebilmek.Buradan çağrım, Elazığspor artık herkesin ortak değeridir. Herkesin ortak sorumluluğudur. Biz elimizden geldiği kadar bu sürece katkı vererek,2.lig'de de başarı hikayesi olan ve Elazığ'a bu mutluluğu yaşatma amacı olan bu kulübe destek verilmesi lazım. Bu işin lokomotif görevini gören Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın yakın bir süre içerisinde ilimizin valisi,milletvekilleri,STK'lar ve iş dünyası ile görüşerek bundan sonraki sürecin planlaması ile ilgili bir araya gelmemiz ile ilgili bir çalışması olabilir. Bana göre de olmalıdır. Oturup, değerlendireceğiz. Herkesin kendine göre katkısı olur. Ekonomik durumuna göre katkı verecekler olacaktır, içinde olabilecek ve değer katan arkadaşlarımız olacaktır.”dedi.

GÜRSEL EROL:“OLUMSUZLUKLARI SİYASETEN KULLANMAM, ALGI YARATMAM”

Milletvekili Gürsel Erol son olarak ise,“Elazığspor'un 2.lig'de de aynı başarıyı yakalayabilmesi için desteğe ihtiyacı var. Bizim olmamız gereken de bu desteği sağlamak. Elazığspor'a desteği sadece maddi destek olarak değerlendirmek doğru değil. Mesela İstanbul'daki şampiyonluk maçından sonraki kulüp yöneticileri,futbolcular aileleri ile birlikte bir eğlence mekanına gitmişler. Orada çekilen bir video kamuoyuna çok farklı yansıtıldı. Olabilir o an insanlar çok farklı düşünebilir ve değerlendirebilir. Ama kamuoyuna yansıdı,ulusal basına düştü.Ben Elazığ ile ilgili olumsuz yorumlar yapılmasın diye mecliste konuşma yaptım. Belediye başkanına,valiye ve milletvekillerine teşekkür ederek başladım. Olayın aslında bir başarının bir anlık hatadan ve art niyetli olmayan bir karardan kaynaklı gölgelenmesine izin vermedim. Ben her zaman Elazığ ile ilgili sorumluluğu bilen bir milletvekiliyim. Gerek bu siyasette kendi aramızdaki dayanışma açısından da bu tür olumsuzlukları siyaseten kullanıp algı yaratan değil, tam tersine bir yerde bir olumsuzluk varsa o olumsuzluğu gideren bir yaklaşımım oldu. Bu seçim kampanyası süresince de milletvekilliği döneminde de böyle oldu. Bize de yakışan odur. Çünkü bir başarı hikayesinin altındaki küçük bir olumsuzluğu o başarı hikayesini gölgeleyecek bir davranış ve söylemler yaratmayı kendi adıma doğru bulmam. O anlamda genel kurulda bir konuşma yaptım. Bütün herkes Elazığ'a başarı dileklerini iletti. Doğal olarak ifade etmek lazım;Elazığspor'a destek sadece ekonomik anlamda destek değildir. Tabi ki ekonomik desteğe ihtiyacı vardır. Ama öyle insanlar vardır ki onların orada olması insanlara bir güven verir. Ben hep söylüyorum,geçmişten bugüne kadar Elazığspor ile ilgili en büyük sorunlardan birisi bir güven bunalımı var. Bu yönetim için değil ama genel olarak Elazığspor yönetimi ile ilgili güvensizlik ve geçmişten kaynaklı borçlardan kaynaklı.İnsanlar para bağışında bulunmuşlar ama genel olarak içinde olduğu borçlardan dolayı bir güvensizlik ortamı vardı.Bu güvensizlik ortamını giderecek ve işin içinde olması gereken insanlar olduğu zaman herkesim den insanın Elazığspor'a olan güveni yenilenir ve insanlar katkı vermeye devam ederler. Yani hem ekonomik desteğe ihtiyaç var hem de Elazığspor'un güvenirliğine ihtiyaç var. Başarı hikayesi oluşmuştur. 2 lig'de de aynı başarıya ulaşması için herkesin maddi ve manevi bu işin içinde olması gerekiyor.”dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme