Erdoğan Yine Haklı Çıktı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler'in (BM) 5 daimi üyesinin veto hakkını eleştirerek dile getirdiği 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü bir kez daha doğrulandı. 

TAKİP ET

ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya'nın söz hakkı bulunduğu Birleşmiş Milletler'in hiç bir işe yaramadığı, 7 Ekim'de başlayan Filistin-İsrail savaşında tekrar gözler önüne serildi.

Dünyanın 5 güçlü ülkesinin iki dudağının arasında sıkışıp kalan Birleşmiş Milletler, bugüne kadar neredeyse hiçbir dünya sorununa da çözüm üretemedi. Bosna savaşında akan kanı durduramayan BM, Irak'ta, Myanmar'da, Doğu Türkistan'da etkili olamadı.

Suriye'de 1 milyon kişinin hayatını kaybettiği savaşta savaşı durduramayan yapı, Rusya'nın Ukrayna saldırısında 'kınama' kararı bile alamazken, şimdi Filistin-İsrail savaşında da binlerce çocuk, kadın hayatını kaybederken etkisiz kalıyor.

Bizlerin de her zaman ifade ettiğimiz gibi bu ülkelerden kimseye bir hayır yok. Ama ne yazık ki İslam ülkelerinde de bir gayret yok. Keşke bir kez yüreklilik gösterseler. Keşke bir kez ABD'ye karşı dik bir duruş sergileseler. Böyle mi olurdu Filistin'in hali?

Bakmadan Geçme