Erdoğan Sözünü Tuttu Elazığlı Emeklileri de İlgilendiriyor

Emekliler için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Emekliler Yılı' talimatıyla başlayan gelişmelere bir yenisi daha ekleniyor. Özellikle düşük gelirli emeklilere yönelik kira yardımı planı, birçok emeklinin yüzünü güldürecek,

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunun ardından, emeklilere yönelik çeşitli sosyal ve ekonomik desteklerin yoğunlaştırılacağı bir yıl olacak. Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre, emekli aylıkları ile ilgili olarak bakanlıklar tarafından yapılan çalışmalar, emeklilere sağlanacak kira yardımı gibi önlemleri de içeriyor.

BAYRAM İKRAMİYESİNDE ARTIŞ VE İNDİRİMLİ FATURALAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ifadesine göre, emekli bayram ikramiyelerinin artırılması planlanıyor. Bu artışın, ikramiyelerin 2 bin liradan 5 bin liraya çıkarılması şeklinde olacağı belirtiliyor. Ayrıca, düşük maaş alan emeklilere yönelik doğalgaz, elektrik ve su faturalarında indirim sağlanması da gündemde bulunuyor.

ULAŞIM VE KÜLTÜREL FAALİYETLERDE İNDİRİMLER

Emeklilere yönelik bir diğer adım ise şehirlerarası otobüs ve uçak yolculukları ile kültürel faaliyetlerde indirimli biletlerin sunulması olacak.
Kira Yardımı Planı: Kimler Faydalanacak?

Kira yardımı, özellikle 10 bin TL maaş alan ve başka geliri olmayan emeklilere yönelik bir destek olarak planlanıyor. Ancak yardımın miktarı ve başvuru koşulları hakkında detaylar henüz netleşmiş değil.

Kira yardımı ile ilgili çalışmaların başladığı, bu konunun seçimler sonrası meclis gündemine taşınacağı belirtiliyor.

Yorumlar 8
Cuma Gakgo 11 Şubat 2024 20:13

Ne saçma bişe, bide diyiler müjde. Hakkımızı verin hakkımızı, maaşlarımız kuşa dönmüş, onun bunun yanında çalışmak zorunda galik bu yaştan sonra ayuptur yav, biz dilenci değilik. Ayuptur yav, günahtır.

Ebru Bal 11 Şubat 2024 19:57

Yazıklar olsun 28 sene pirim ödedim. Emekli maaşımla 14 çeyrek altın alıyordum. Şimdi 6 tane alamıyorum, kim çaldı, bi söyleyin hele bu haberi yapanlar. Bi de sadaka dağıtacak, yok yok, hakkımızı versin.

Ferdal 11 Şubat 2024 17:17

Bu yaptığız haber emeklilere müjde olsun diyemi yoksa akp nin reklami için mi? Bence emekliye yapılan reva görülen insanlık dışı muamelenşn ilanıdır. Bana kira yardımı falan yapmasın, hakkım olan maaşı versin, bunu da gerekli yerlere iletin. Dilenci değiliz biz.

Burhan Gürocak 11 Şubat 2024 17:03

Sadakamı veriyorsun emekliye? Emeklinin yıllarca devlete ödediği primler var, havaya mı üçtu o paralar. Emeklinin hakkını aleni gaspediyorlar, istiyorlarki verdikleri hediyelerle de akp e oy versinler. Lanet olsun böyle düzene. 34 yıl çalıştım prim ödedim reva görülen 11500,halen çalışıyorum gurbet ellerde, yoksa açım zaten.

Suat Talo 11 Şubat 2024 16:59

Tarafsız halk için haber yaptığınız kanısına hiç olmadım, bu da isbatı. Biz emeklileri, devlete ödediğimiz pirimlerimize karşılık ekmeğe muhtaç hale getirenler, bizimle alay eder gibi sadaka dağıyorlar. Siz de bu durumla ilgili, sanki çok güzel bir gelişmeymiş gibi haber yapıp methiyeler yazıyorsunuz. Size de bravo... Seçim yakın, göreceğiz.

Emekli 11 Şubat 2024 12:47

Yalan yanlış haber yapıyorsunuz. Birde bunu müjde olarak veriyorsunuz. Emekliler hakkı olanı istiyor. Akp emekli düşmanı bir parti olmuş. Allah a havale ediyorum.

Alparslan 10 Şubat 2024 23:38

İşte emeklilerin hapı tuttuğunu resmidir, emekliler yılı. Töbe estağfurullah. Ekmeğe muhtaç hale gelmiş insanlara kira yardımı yapacaz diyorlar. İnsanca yaşayacak maaş ver kirasını da minnetsizce ödesin. Hayrına mı yardım dağıtıyorsun, adam yıllarca para ödemiş devlete.

Miyase Eroglu 10 Şubat 2024 23:36

Allah aşkına, yalan haber yapıp durmayın. Milletin aklıyla alay etmeyin. Sosyal faaliyetlerde indirim alacakmjşda, yolculuklar indirimli olacakmış, yok kira yardımı verilecekmiş de. Utanın biraz utanın, bu insanlar yıllarca pirim ödedi devlete,,hskkımızı istiyoruz, insanca yaşam için adam gibi maaş ödensin, yardım yapmak nedir? Önce muhtaç hale getir sonra yardım yap, nasıl bi akıl tutulmasıdır yarabbi...

Bakmadan Geçme