Erdoğan'dan önce konuşmak!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğini savunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na yanıt verdi.

TAKİP ET

X hesabından paylaşım yapan Uçum "Değiştirilmezlik ilkesi kurucu neslin gelecek kuşaklara nasihatidir, söylendiğinin aksine sonraki neslin iradesine ipotek koymak değildir, bu maddeten mümkün de olmaz. Çünkü nihayetinde her kuşak kendi kuruculuğunu yapma hakkına sahiptir. Ancak her yeni kuruculuk önceki neslin birikimine dayanmak zorundadır. Aksi takdirde devletin, ulusun ve ülkenin devamlılığını sağlamak riske girer. Hatta devamlılık sağlanamaz" dedi.

Konuya son noktayı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. Erdoğan, "Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır" dedi.

Dikkat edilirse teğmenlerin kılıçlı korsan yemininin ardından açıklamalarıyla açığa düşen bazı Ak Partililer, bir daha aynı konuma düşmeme adına temkinli davrandılar.

Başdanışman Mehmet Uçum da her iki anlama gelebilecek “kural değil nasihat” diyerek ortaya karışık bir açıklama yaptı ama Erdoğan'ın açıklamasıyla bu kez de Uçum açığa düştü.

Bu olay da gösterdi ki herhangi bir konu hakkında Erdoğan konuşmadan önce konuşanlar hep boşa ve açığa düşüyor.

Bu duruma düşmemek için daha temkinli ve ihtiyatlı davranan Ak Partililer, bir yönüyle de gerçek düşüncelerini yutmak zorunda kalıyorlar. Parti disiplini de bu olsa gerek.

Bakmadan Geçme