Erdoğan'a rağmenciler!

Türkiye'de ilginç bir yönetim anlayışı var. Cumhurbaşkanı bir hedef gösteriyor, bir vizyon ve ulaşılacak bir nokta işaret ediyor ancak bunu gerçekleştirmekle görevli Bakanlıklar ve bürokratlar buna direnç gösteriyor.

TAKİP ET

Erdoğan'ın ufkunun ve vizyonunun oldukça gerisinde kalan bakanlar ve bürokratlar, bu hedefe ulaşmak zorlarına gidiyor ya da beceremiyorlar ki Erdoğan'ın hilafına açıklama yapmaktan geri durmuyorlar.

Bunun son örneği ise kenevir tartışması oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı bir konuşmada kenevir üretiminin yeniden başlamasıyla ilgili, "Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz keneviri ithal ediyoruz. Kenevire dayalı yapılması gereken şeyler varsa ithal ürünlerle yapılıyor. Gıda Tarım Bakanlığı bu konuda çalışmalara başlıyor. Birilerinin bu işi başlatması lazımdı. Şu anda biz de bunun çalışmasını yapıyoruz" demiş ve kenevir üretimi ile ilgili Konya'da da gerekli izinler verilmişti. Bu yıl Konya/Çumra ilçesinde 20 dekar alanda uzun bir aradan sonra ilk kez kenevir ekimi gerçekleştirilmişti.

Sanayinin hammadde olarak kullandığı ve katma değeri yüksek olduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da destek verdiği kenevir üretimi konusunda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, Konya'da üretim konusunda destek isteyen çiftçilere "Keneviri ektiniz ne yapacaksınız?" cevabını vermesi yukarıda dile getirdiğimiz gerçeğin güncel bir yansıması oldu.

Sanayinin hammadde olarak kullandığı ve katma değeri yüksek kenevir üretimine karşı çıkan Bakan Yumaklı'nın bu sözleri kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Benzer bir olayı katıldığı bir televizyon programında bugün ülke olarak gururumuz olan savunma sanayi ürünlerini üreten BAYKAR Genel Müdürü Selçuk Bayraktar'dan da dinlemiştik.

Kendisi bu tür projeleri hayata geçirmek amacıyla ilgili kurumun en tepe yöneticisini ziyaret ettiğini, söz konusu bürokratın makam koltuğuna yayılarak ve ağzını yaya yaya; “ya gençler siz kim bunları yapmak kim. Sizlerin bunları yapmanıza imkân yok. Gidin gençliğiniz yaşayın” dediğini üzülerek anlatmıştı.

Türkiye işte böyle bir Türkiye… Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başka bakanlar da dahil ülkeyi dert edip, Türkiye ile yanıp Türkiye ve ümmetle yatıp-kalkan biri yok maalesef.

Cumhurbaşkanı Erdoğan neden bu isimlerle çalışıyor peki? Demek ki adam yok. Demek ki en iyileri bunlar… Samimiyetiyle ve liyakatleri ile değil kendilerini iyi pazarlamalarıyla birilerini bir yerlere atarsanız bu tür Erdoğan'a rağmenciler daha çok çıkar bu hükümetten ve bürokratlardan…

Bakmadan Geçme