Emekliye ekstra 5 puan mı?

Milyonlarca kişi asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı merak ederken herkes '2025 maaş zamları ne kadar olacak?' sorusuna yanıt ararken sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Kulislerde özellikle emekli maaşlarına yapılacak zam oranıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sürpriz' yapabileceği konuşuluyor.

TAKİP ET

Emeklilerin bir buçuk iki yıldır durumunun iyi olmadığını belirten Hükümete yakın kaynaklar, “Cumhurbaşkanımızın emeklilere iyileştirme yapacağını düşünüyoruz. Tayyip Bey en az 5 puan ekleyebilir" düşüncelerini dile getiriyorlar.

Açıklamasının devamında emekliler arasında ekonomik durumunun kötülüğü nedeniyle, sandığa gitmeyenler ve muhalefete oy verenler olduğunu belirten çevreler, "AK Parti bunun bedelini seçimde ödedi. Şu anda bir öğretmen 48 bin TL alıyor. Emekli bir öğretmen 28 bin TL alıyor. Arada yüzde 70'lik bir fark var. Çalışan öğretmen tabi ki 48 bin TL alsın ama emekli öğretmen de en az bir 35 bin TL alsın ki sorun çözülsün. O yüzden emeklilere Sayın Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum" ifadelerine yer veriyorlar.

AK Parti ne yazık ki hala olaya sadece maddi cephesiyle bakıyor. Elbette maddi taraf önemli. Elbette emeklilerin hali perişan ve sırf bu yüzden oy vermediler yerel seçimlerde. Ve yine sırf bu yüzden her gün daha oy kaybediyor Ak Parti.

Ama sorunun sadece maddi olmadığı, Erdoğan'ın deyimiyle Ak Parti'nin ruh kaybı yaşadığı, Elazığ Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın da 2002 ruhuna dönülmesi çağrısı yapması göz ardı edilmemeli.

Maaşlar elbette yüksek olacak. Elbette insanlar enflasyona ezdirilmeyecek. Ancak madenlerimiz, yol ve köprülerimiz de ayrıcalıklı holdinglere peşkeş çektirilmeyecek.

Vatandaşlar yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile peşkeş çekilen milli kaynakları da görünce soğuyor Ak Parti'den ve Ak partililerden. Bu konuda da adımlar atılmalı.

Bakmadan Geçme