Elazığlılar Evinizde Kullandığınız Bu Eşyalara Dikkat!

Elazığ'da, devletin sunduğu hibe desteklerinden faydalanarak çömlek fabrikası kuran Özcan Aydınlıoğlu, kısa sürede işlerini büyüterek çok modelli üretime geçti.

Özcan Aydınlıoğlu, “Yöreye has ''Uslu'' toprağının çamur haline getirilmesinden işleme ve fırınlamaya kadar tüm aşamaların makinelerde gerçekleştiği fabrikada üretilen güveç, pişirme, servis ve saklama kapları, kahvaltı tabakları, su testileri ve süs eşyaları Türkiye'nin birçok yerinden talep görüyor. Kilden yapılan toprak kaplarda pişirilen yemeklerin daha fazla lezzete sahip bulunmasının yanı sıra besindeki asit ve alkaliden etkilenmemesi nedeniyle sağlıklı. Milattan önce yapımına başlanan çömleklerin, Anadolu kültüründe hala yerini koruduğunu ve bazıları için nostaljik değerinden dolayı da tercih ediliyor.

Çömlek üretiminde ham madde olarak, Sivrice ilçesine bağlı Uslu köyü çevresinde çıkarılan 'Uslu toprağı' olarak bilinen killi toprağı kullandıklarını belirten Aydınlıoğlu, “Ürünlerimiz birçok testten geçti. Özellikle termal şoka dayanıklılık konusunda ARGE'yi yoğun bir şekilde yaptık. Ocakta hanımların rahatlıkla kullanabileceği ürünler yapmaya başladık” dedi.

ÜRÜNLERİMİZ FIRINDA KULLANIM İÇİNDİR

Aydınlıoğlu, “Ürünlerimiz yüksek ısıda 980/1030 aralığında pişirilmektedir. İlk kullanımda yakma ya da fırınlamaya gerek yoktur. Güveç ya da tepside ilk kullanım yağ miktarını bir miktar fazla tutmayla olmaktadır. Sırsız ürünlerimizin temizliğinde deterjan kullanılmamaktadır. Elma sirkesi ya da karbonatla temizleyebilirsiniz. Ürünlerimiz fırında kullanım içindir ocakta kullanılmamaktadır” dedi.

Yorumlar 1
Mehmet 30 Mayıs 2024 23:01

Gerçekten Çok Kaliteli ve Kullanışlı Ürünler.

Bakmadan Geçme