Elazığlılar dikkat! Ucuzunu alıyorum diyerek sağlığınızdan olmayın

Elazığ'da piyasanın çok altında satılan gıda ürünleri insan sağlığını tehdit ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehdit edebilecek tereyağı ve peynir üreten firmaları ifşa etmeye devam ederken Elazığ'da vatandaşların orijinal ve sahte tereyağı arasındaki farkı Yıl-Süt'ten Bilal Yıldırım cevapladı. Yıldırım; "Maalesef piyasada çok fazla tereyağı ve tomas adı verilen gıdalar satılıyor. Yaşadığım bir olayı paylaşayım. Geçen günlerde bir müşterim geldi. Yağın fiyatını sordu 300 lira dedim. Ben bir esnaftan kilosunu 170 liradan aldım dedi. 170 liraya yağ mı olur ya dedim. Diyor ki oluyor. Ben sürekli götürüp deniyorum.

Yağı da çok güzel. Bana göre 170 liraya yağ gerçek yağ değildir. Ama malesef talep var. İnsanları ekonomileri ona yettiği için onu alıyor. Aslında kendi kendilerini kandırıyorlar. Karıncanın bile yemediği smini bilmediğimiz şeyler ortaya çıkmış. Onu alıp büyük bir zevkle de yiyorlar. Alıp deneyip memnun kalan da var. Biz de burada orijinalini sattığımız zaman insanlar bize sitem ediyor. Neden bu kadar pahalıya satıyorsunuz diyorlar. Şu anda biz yağı 300 liraya satıyoruz. Kendi üretimimiz. Şu anda piyasada satılan yağların çoğu yoğurt yağı değil. Onlar sütün kremasıyla yapılan yağlar. Önemli olan sütün kremasından olması. O yüzden bilindik yerden alınması lazım yağın. Biz kendimiz yapıyoruz, içerisinde herhangi bir katkı maddesi yok. Bu şartlarda üretilen bir yağın fiyatı da bize göre normal. Bugün tulum peynirinin fiyatı bile 300 lira olmuş. Biz tereyağını 300 liradan satıyoruz. Normalde kıyaslama yapıldığında yağla tulum peyniri arasında en az yüz lira fark olması lazım. İnsanlar doğal yağ yesin diye biz ona bakmıyoruz. Sıkıntımız şu. Esnaf kötü mal satıyor, ucuzmuş gibi gidip ordan talep ediyor. Gerçek yağ satanlarla onları ayırt etmesi lazım insanların. Zararı kendileri çekerler.

PEYNİRDE DE SAHTECİLİK VAR

Yıldırım "Peynirde de aynı durum söz konusu. Tomas adı altında içeriği belli olmayan, yazın 30 derece sıcakta dışarıda kaldığı zaman bozulmayan, içerisinde düşen sineklerin zehirlenip öldüğü peynirler satılıyor. Ama malesef insanlar bu ürünleri tüketiyor. Biz de buna bir şey demiyoruz. Ama yetkililer denetimleri sıklaştırmalı. Tarım'ın bu işe el atması lazım. Zaten onlar da gerekenleri yapıyor ama patentli ürünler olduğu için bir yere kadar denetlenebiliyor. Kurallara riayet ettikleri gözlemlenince devlet ilerisine gidemiyor maalesef." şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme