Elazığlılar Dikkat! Bu Haber Bizi Yakacak!

Sıcak hava dalgaları hakkında yaşanan son gelişme Elazığ'ı da derinden ilgilendiriyor. El nino hava olaylarını yakından yaşamaya başlayan ülkemizi aşırı sıcak günler bekliyor.

2023 bahar aylarıyla birlikte etkisini göstermeye başlayan el nino hava olaylarının hem yurdumuza hem de dünyaya büyük sıcaklıklar getirmesi bekleniyor.

"ELAZIĞ TURUNCU KATEGORİDE YER ALIYOR"
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşılan uyarı haritasında Elazığ Turuncu kategoride yer alıyor.
Şu anda Türkiye'de el ninonun aşırı yağış yüzü görülürken, temmuzdan itibaren sıcaklıkla ilgili yüzünün görülmesi bekleniyor.

''ATLET FIRLATTIRAN" TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI"

Atlet fırlattıran" olarak bilinen basıcı sıcaklar Türkiye'ye de kısa bir süre önce giriş yaptı. Sıcakların şu anda Hatay, Şanlıurfa, Malatya, Mardin ve Muş üzerinde etkili olduğu öğrenildi. Sıcakların 1 Temmuz'dan itibaren İstanbul dolaylarında baskı yapmasının beklendiği ifade ediliyor.

ZİNCİR HAZİRAN'A KADAR DAYANABİLECEKTİ
Bilindiği üzere meteorolojik kaynaklar tarafından daha önce "Afrika cehennemi zinciri" hakkında açıklamada bulunulmuştu. Söz konusu açıklamada Afrika'dan Türkiye'ye giriş yapması beklenen hava sıcaklıklarının bir zincir tarafından tutulduğu ve bu zincirin ancak haziran ayına kadar dayanabileceği belirtilmişti

Yorumlar 1
İnsanoğlu 15 Haziran 2023 23:02

Felaket telalları abartmakta üzerinize yok haberim yapıyorsunuz cehenem kapılarnımı açıyorsunuz bellideyil.

Bakmadan Geçme