Elazığlı Üreticiler Dikkat, O Süre Uzatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Damızlık Düve Alım Desteği başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu.

TAKİP ET

Elazığ, üretim ve tarım şehri olma yolunda ilerlerken devlet eliyle yapılan tarım destekleri, oldukça önemli hale geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında damızlık düve alım desteği başvuruları 2 gün uzatıldı. Daha önce 7 Ocak'ta sona ereceği bildirilen başvuruların 9 Ocak mesai bitimine kadar uzatıldığı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Tebliğe göre; 14.09.2023 tarihinden önce Türkvet'e kayıtlı işletmesi olan yetiştiriciler, işletme kapasitesini en fazla 50 başa çıkarabilecek sayıda bakanlıkça belirlenen teknik ve sağlık şartlarına uygun olarak düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraklerinden ve üretici örgütlerinden düve temin edebilecek.

Desteklemeden yararlanacak yetiştiricilere; gebe veya gebe olmayan damızlık düvelerden en az 1 en fazla 50 baş düve alımları karşılığında; bakanlıkça belirlenmiş olan birim fiyatlar üzerinden düve alım bedelinin yüzde 30-50'si oranında hibe verilecek.

2023 yılı damızlık düve alım desteği başvuruları 11 Aralık 2023'te başlamıştı. 9 Ocak'ta sona erecek destekle ilgili başvuru yapmak isteyen yetiştiricilerin bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekiyor.

Desteklemeye esas 2023 yılı damızlık gebe düve alım fiyatı 100 bin TL/baş, 8-15 aylık boş dişi sığır fiyatı 50 bin TL/baş, gebe manda fiyatı 70 bin TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi manda fiyatı 35 bin TL/baş olarak belirlendi.

Bakmadan Geçme