Elazığlı Kuyumcular: Paralar Faizde

Hakimiyet TV, Elazığ'da kuyumculara Amerikan Merkez Bankası'nın olası faiz indiriminin piyasalara nasıl yansıyacağını, yıl sonu döviz ve altın beklentilerini ve düğün sezonunun altın sektörüne yansımalarını sordu.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan Merkez Bankası (FEF) Başkanı Jerome Powell, gelecek aylarda olası bir faiz indiriminin sinyalini verdi. Peki bu durum piyasalara nasıl yansıyacak?
Yıl sonunda altın ve döviz hangi seviyelere yükselecek? Altın fiyatlarındaki yükseliş düğün sezonunu nasıl etkiliyor? Hakimiyet TV tüm bu soruların cevabını Elazığ'daki kuyumculara sordu. İşte yanıtlar:
Yıl sonu altın fiyatları ne durumda olur?

KUYUMCU BAHATTİN ÖZOĞLU:

“Yükselişe geçer çünkü her sene olduğu gibi bu sene de öyle olmasını bekliyoruz. Biz her zaman müşterimize altını uzun vadede birikim aracı olarak görmelerini söylüyoruz. Yıl sonu yükselir. Benim tahminlerim öyle.”

Amerikan Merkez Bankası Fed faiz kararı açıklanacak. Altın piyasasını nasıl etkiler?

KUYUMCU ZİHNİ KEKLİK

Eylül gibi herhalde 0,25 puan faiz indirim olacak. Bu da tabii ki altın yatırımcısına olumlu yönde yansıyacak. Borcu olanlar biraz üzülecek. Altında yıl sonu beklentiler 3 bin civarı ama bence onu da geçecek. Malum emlak piyasası, konut piyasası şu anda onu bekliyor. Onlar fiyatlandığı zaman altın da yükselecek döviz de. Aslında daire ve arsa için en uygun zamanlar.”

Düğün sezonda devam ediyor şu an, düğün sezonu piyasayı nasıl etkiliyor?

KUYUMCU MEHMET GÖKTÜRK:

“Vatandaş düğününü yapıyor. Düğün demek altın demek değil.. Sonuçta adam 40 gram değil de ,15gram alıyor. Hayat devam ediyor. Şuna bakmak lazım, ülkede bizim en büyük sıkıntımız altın değil bizim en büyük sıkıntımıza evlenen gençlere, aile kavramının ve evliliğin ne olduğunu anlatamamak. Bu ülkede üç kişiden biri boşanıyor, bizim bunlardan biraz kafa yormamız lazım. Altını yükselip çıkması vatandaşı çok etkilemiyor, onu sana söyleyeyim. Altın en güzel yatırım aracıdır. Altına varsa uzun vadede paranı verirsin, altını alırsın.”

Kuyumcu Osman Öcalan:
“Şu an düğünler biraz daha sakin geçiyor. Vatandaş çok fazla düğün yapıyor mu yapmıyor mu bilmiyoruz ama piyasa sakin geçiyor. Çünkü millet parayı hep faize yatırmış, şu an faizde paralar. Kimse talep etmiyor altını. Ama şöyle söyleyeyim yani faizin sonu yok, yani bu belli bir noktadan sonra patlayacak. Bu durumda herkes güvenli liman altına dönecek.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme