ELAZIĞLI BAKTI, ERZURUMLU YAPTI

İLİMİZ, TARIM VE HAYVANCILIĞIN YOĞUN OLARAK YAPILDIĞI BİR BÖLGEDE OLMASINA, ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ DUYULMASINA VE ÜNİVERSİTENİN BİNLERCE DÖNÜMLÜK ARAZİLERİ ATIL DURUMDA OLMASINA RAĞMEN ELAZIĞLI REKTÖRLERİN AÇAMADIĞI TARIM VE GIDA YÜKSEKOKULUNU AÇMAK ELAZIĞLI OLMAYAN REKTÖRE NASİP OLDU

TAKİP ET
Rektör olarak atanması sonrası bazı çevrelerce 'Elazığlı bilim adamı yok muydu ki Erzurumlu bilim adamı FÜ rektörlüğüne atandı' şeklindeki itirazların ne kadar yersiz ve mesnetsiz olduğu kısa sürede yapılan icraatlarla belli oldu.

Yıllardan beri boş ve atıl durumda olan ve her dönem üniversitenin elinden alınma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kesikköprü yerleşkesine Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu Kuruluyor.

Yıllarca ilimizde rektörlük yapan Elazığlı hemşerilerimizin yapamadığını Erzurumlu rektörün yapması, geçmişte rektörlük ataması sürecinde yapılan itirazların ne kadar boş olduğunu da  ortaya koydu.

Tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilimizde önemli bir eksiklik daha Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ tarafından gideriliyor.

İlimizin önemli bir geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık konusunda geçmişten bugüne önemli bir adım atamayan ve kendisine tahsis edilen arazileri boş ve atıl bırakan ya da ilkel tarım yapan Fırat Üniversitesi büyük bir adım atı.

Fırat Üniversitesi Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu Kurulması İçin Başvuru Yapıldı. Tarım ve gıda alanında Elazığ'ın ve bölgenin teknik ara eleman ile nitelikli tohum ihtiyacının karşılanması amacıyla Fırat Üniversitesi bünyesinde Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu kurulması için çalışmalar başlatıldı.



BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM

Üniversite senato toplantısında YÖK'e önerilmesi kabul edilen 'Fırat Üniversitesi Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu' bünyesinde Gıda Bölümü'nün yanında Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü'nün açılarak, bu bölümler altında 7 farklı programda öğrenci kabul edilmesi hedefleniyor.



BÖLGEYE HİZMET EDECEK

Bahçe ve tarla bitkileri Elazığ'ın ve bölgenin en önemli geçim kaynakları olduğunu ifade eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, bu alanlarda teknik ara eleman yetiştirilmesi, ürün veriminin ve kalitesinin arttırılması, ayrıca nitelikli tohum sağlanması amacıyla üniversite bünyesinde Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu kurulması için gerekli çalışmaları başlattıklarını, bu yönde hazırlanan başvuru dosyasının Fırat Üniversitesi Senatosu tarafından onaylandığını, önümüzdeki günlerde YÖK'e başvurusunun yapılacağını belirtti.

 

TARIMIN DEĞERİ ANLAŞILDI

Pandemi sürecinde tarım ürünleri ve beslenmenin öneminin daha belirgin olarak ortaya çıktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ; 'Stratejik öneme sahip olan bu alanlarda ilimizde yüksekokul kurulması için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüştüklerini, YÖK'e gönderilecek olan başvuru dosyasında farklı kurum ve kuruluşlardan alınan talep ve destek yazılarının bulunduğunu ifade etti.



KESİKKÖPRÜ YERLEŞKESİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin 50 yılı aşkın süredir eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü, Kesikköprü mevkiinde faaliyet gösteren Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin aktif olduğunu, DAP desteği ile Çiftçi Eğitim Merkezi'nde çeşitli eğitimlerin gerçekleştirildiğini belirten Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, 'Fırat Üniversitesi olarak Meslek Yüksekokulu için gerekli bütün altyapı hazır durumdadır. Zira Üniversitemiz bünyesinde bulunan Veteriner Fakültesi desteğiyle tarım ve gıda ile ilgili faaliyetlerin tek bir çatı altında toplanmasıyla bölgeye nitelikli personel kazandırılacaktır. Böylece bölge ekonomisine fayda sağlayacaktır. Bu çalışmanın YÖK tarafından kabul edilmesi halinde Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim ve uygulama faaliyetleri Kesikköprü bölgesinde bulunan üniversiteye ait arazide gerçekleştirecektir'

TARTIŞMA SONA ERDİ

Fırat Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulacak Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu'nun Üniversiteye tahsisli olan ve sık sık başka kurumların farklı projeleri için tahsis edilmesi ile gündeme gelen Hankendi mevkiindeki Kesikköprü yerleşkesinde eğitim öğretime açılacak olması, arazi üzerindeki spekülasyonlara da nokta konmasına sebep oldu. Bu aşamadan sonra hiçbir resmi kurum bu alan ile ilgili bir proje ya da farklı bir düşünce içeresinde olamayacak.

 

FAKÜLTEYE DÖNÜŞEBİLİR

Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu'nun kısa süre içerisinde fakülteye dönüşme potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Fırat Üniversitesi olarak Elazığ'ın ihtiyaçlarına yönelik hazırlamakta oldukları katma değeri yüksek ve farkındalık yaratacak projeleri de zaman içerisinde kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

ELAZIĞLI REKTÖRLERİN AKLINA GELMEDİ Mİ?

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ'ın hem büyük bir ihtiyaç olarak gördüğü hem de mevcut potansiyeller ile elverişli alan ve arazileri görerek Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu'nun açılmasına karar vermesi ve YÖK nezdinde adımlar atması, bunda önce görev yapan Elazığlı rektörlerin neden bu konuda bir girişimde bulunmadıkları sorusunu gündeme getirdi.

Rektör atanması sonrasında 'Neden Elazığlı rektör atanmadı eleştirilerinin ne kadar boşlukta kaldığı ve ne kadar gereksiz olduğu, atılan bu adımla bir kez daha görüldü.

Bir yöneticinin Elazığlı ya da Elazığ dışından olmasından ziyade ufuk ve vizyon sahibi ile girişimcilik ruhunun olup olmamasıyla değerlendirileceğine dikkat çeken vatandaşlar, Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu'nun açılmasına karar veren ve bunu hayata geçiren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ'a teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Bakmadan Geçme