Elazığ Usulü Serinleme

Erkan BAY/Yaşanan aşırı sıcaklar karşısında çalışmak zorunda olan kesimler serinlemek ve işlerini devam ettirmek için çeşitli yöntemler arıyor

TAKİP ET
Erkan BAY/Yaşanan aşırı sıcaklar karşısında çalışmak zorunda olan kesimler serinlemek ve işlerini devam ettirmek için çeşitli yöntemler arıyor.

Elazığ'ın Aksaray mahdigeresinde bir fırında çalışanlarda aşırı sıcaklar karşısında bir nebzede olsa serinlemek için ayaklarını buzlu suya sokuyorlar.

Bir leğen içerisine doldurdukları buzların içine ayaklarını sokarak çalışan fırın işçileri, havaların çok sıcak olduğunu ve ateşin karşısında oldukları için ısının katlanarak arttığını ifade ettiler.

''SOĞUK SUYUN İÇİNE GİRİYORUZ''

Fırın işçilerinden Mehmet Boncuk,'Havalar çok sıcak, Yani sıcak havada serinlemek için mecburi olarak soğuk suyun içine giriyoruz. Buzla leğenin doldurup ayaklarımızı içine bırakıyoruz. Serinlemek için, bir nebze olsun rahatlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bayağı bir rahatlıyoruz. Yani aralıklı olarak 12 saat falan çalışıyoruz. Dayanmaya çalışıyoruz bu sıcaklığa karşı.40–42 derece sıcaklık var. Nemle birlikte tabi.' dedi.

''40-45 DERECEDE ÇALIŞIYORUZ''

Fırın çalışanlarından Lütfü Güllü,' Bu ramazandan sonra daha bir yüksek sıcaklık hissediyoruz. Arkadaşlarımız hatta ayakları buzun içinde çalışıyorlar gördüğünüz gibi. Ortalama hemen hemen 40 dereceyi buluyor Elazığ'ın sıcaklığı.Fakat bizim yerimiz daha sıcak olduğu için 45–50 derecenin üzerinde çalışıyoruz.Elimizden geldiği kadar işleri kısa tutmaya çalışıyoruz ki, iş molasını yükseltelim ve daha rahat çalışabilelim. Bayağı sıcak. Mecbur çalışıyoruz. Özellikle birkaç gündür daha  sıcak' diye konuştu.

''ELAZIĞ BELEDİYESİ SOĞUK LİMONATA İKRAM EDİYOR''

Şehir merkezinde sıcaklardan bunalanların imdadına Belediyenin kurduğu limonata çeşmesi yetişiyor. Elazığ Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi meydanında kurduğu limonata çeşmelerinden vatandaşlar buz gibi limonata içerek serinliyorlar.

''AFRİKA SICAKLARI GELİYOR''

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasına karışı uyardı. 
 

''SICAKLIKLAR 10 DERECE ARTACAK''

Bölge Müdürlüğü Elazığ Veri ve Tahmin Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 'Yapılan son analiz ve tahminlere göre 30 Haziran 2017 Cuma gününden itibaren yurdumuzun mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normdigererinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemizin genelinde ve bölgemizde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normdigererinin 6 - 10 derece üzerinde gerçekleşeceği ve bazı il ve ilçelerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği beklenmektedir' denildi.
 

Bakmadan Geçme