Elazığ Kültür Yolunda Neden Yok?

TÜRSAB Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Gül 11 ilde düzenlenen Kültür Yolu Festivallerine Elazığ'ın da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Kültür Bakanlığı tarafından 5 Ağustos'ta başlatılan konser, sergi, tiyatro, bale, opera gösterileri ve söyleşilerden atölyelere kadar binlerce etkinliğin düzenlendiği Kültür Yolu Festivalleri 11 ilde yapılması planlanırken Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Gül, Elazığ'ın kültürü, musikisi ve folklörüyle 12. İl olarak kültür yolu festivallerinde yer alması gerektiğini belirtti.

Gül, gazetemize yaptığı özel açıklamada “Elazığ ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ilimiz ve bölgemiz ciddi yaralar aldı. Cahit Zarifoğlu'nun dediği gibi ‘Umudumuz acımızdan daha büyük olmalı şiarıyla umudumuz bu bölgelerin terk edilmemesi daha güzel yerlere gelmesini temenni ediyorum. Bu nedenle turizm şuan umutlarımız için bir çiçek olması lazım. Çünkü Elazığ bölgede Organize sanayi hamleleri yaparken tabiri caizse Elazığ'ın en büyük organize sanayisinin turizm olması gerekiyor. Bölgemiz tarihi, musikisi ve folklörüyle birçok bölgede bulunmayan özelliklere sahiptir. Turizm Bakanlığının yapmış olduğu 2021 yılında başlayan ve 2023 yılı itibariyle hali hazırda devam eden 11 ilde düzenlemiş olduğu kültür yolu festivallerinde Elazığ'ın jeopolitik ve stratejik konumundan dolayı bu organizasyonlar ilimizde de olması gerekiyor. Baktığımızda bu 11 ilin ortak çerçevesi Anadolu medeniyetinin hep yönetiminde bulunmuş illeri kapsamasıdır. Bu yönetimde bulunan iller arasında Elazığ'da var” diye konuştu.

TURİZMİN PARLAYAN DESTİNASYONU ‘YUKARI FIRAT'

Elazığ'ında Kemaliye'den başlayıp Yukarı Fırat diye adlandırılan Arapkir'e uzanan Tunceli'ye açılan ve Bingöl ile bağdaşan bir coğrafyamız var. Tabi bu bölge yeni turizm destonasyonlarında da parlayan bir yıldızdır. Harput Bölge Temsil Kurulu başkanlığı yaptığım dönemde aldığım denetim raporları sonucunda bölgeye büyük bir teveccüh olduğunu görüyorduk. Bu yıl bu devam etti. Çünkü Türkiye'de artık yeni turizm destinasyonları aranıyor. Bu konuda Yukarı Fırat bölümü hala bakirliğini korumuş mükemmel bir bölgedir. Bu destinasyonların Elazığ'ımıza yakın olması ve kavşak noktasında olması çok önemlidir. Elazığ; Diyarbakır, Bingöl, Tunceli ve Malatya'yı birbirine bağlayan orta bir şehir ve ilimizde yapılan büyük otel yatırımları bunun sağlamasını yapıyor” diye kaydetti.

FUAR MERKEZİ BÖLGESEL FUARLARLA TAÇLANDIRILMALI

Turizmin şehrin mülki idaresinin detaylandırarak yorumladığı bir kol olması gerektiğine dikkat çeken Gül “ Elazığ Belediyesini yapmış olduğu fuar alanından dolayı kutluyorum. Olması gereken bir yerde bir fuar alanı oldu. Bu fuar alanını yanında turizm ile canlandırmak lazım. Turizm fuarlarının bu bölgede yapılması gerekiyor. Komşu illerimizin potansiyellerini kullanarak illimizde turizm fuarları düzenleyebiliriz. Turizm şuanda ilimizde olması gereken yerde mi derseniz değil. Bölgemizde birçok eksiğimizde var. Bizim bu eksikliklerimizi tamamlamamız. Kültürel bakımından öyle derin izlerimiz var ki bugün Şeyhül Muharririn dediğimiz Ahmet Kabaklı'nın doğup büyüdüğü topraklardayız. Elazığ turizmde, kültürde, folklörde çok büyük bir noktada ve tarihçesi var. Bunu pazarlamamız ve tanıtmamız gerekiyor. Bu tanıtımları yaparken de şehirde fuarlarıın olması bu fuarları düzenlerken bölgesel niteliklerin göz önüne alınıp Yukarı Fırat turizm destanasyonunun canlandırılmasına katkı sunmak gerekiyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Bakmadan Geçme