Elazığ Kapalı Çarşı'da Ramazan bereketi, uzun süre sonra ilk yaşandı
Ramazan ayına 2 gün kala Kapalı Çarşı'da hareketlilik başladı.
Müslümanların özlemle beklediği ramazan ayına 2 gün kala heyecan sararken Elazığ Kapalı Çarşı’da da alışveriş heyecanı başladı. Özellikle gıda ürünlerinde artan satışlar esnafın yüzünü güldürürken bu yıl bir ilk yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda artan gıda fiyatlarının aksine bu yıl fiyatlar birçok üründe sabit kaldı.
Çarşı esnaflarından Mehmet Sevinç Ramazan ayı gelmeden bereketinin geldiğini ve bu da kendilerini mutlu olduğunu belirterek “Allah şükür işlerimizde hareketlilik var.
Bu yıl fiyatlarda zam yok. Geçen yıl fiyatlarıyla neredeyse aynı. Taze peynirin kilosunu 140 lira, tulum peyniri 320 lira, zeytinin kilosu 200 liradan başlıyor. 5 kilogramlık salamura peyniri ise 750 liradan satıyoruz” dedi.
UZUN YILLAR SONRA İLK DEFA ZAM OLMAYAN BİR RAMAZAN OLACAK
Esnaf Kadir Koç ise “İşlerde çok hafif bir kıpırdama var. Ramazan başlayınca daha iyi olacak İnşallah. Fiyatlar diğer yıllara göre daha sabit kaldı. İlk defa zam gelmeyen bir sene olacak. En çok talep gören ürünümüz taze peynir 7-8 aydır aynı fiyattan satıyoruz. Ürünlerin yüzde 90’ına neredeyse zam gelmedi. Gelene de yüzde 5-10 arası cüzi bir artış oldu. Olumsuz tarafı ise vatandaşın alım gücü yok. O da İnşallah yakın zamanda düzelir” diye konuştu.
Esnaf Murat Sevinç “Hareketlilik var. Fiyatlarda neredeyse geçen yıla göre hep aynı kaldı. Bu yıl vatandaş bütçesine göre sahur ve iftar sofralarını daha fazla çeşitle donatacak. Zeytin kilosu 150 lira ile 250 lira arasında değişiyor. 5 kilogram salamura peyniri ise 700 liradan satıyoruz” diye kaydetti.
Esnaf Bilal Yıldırım ise “Bu yıl geçmiş yıllara göre farklı bir Ramazan ayı olacak. Önceki yıllarda sürekli fiyatlar değişiyordu. Vatandaşlar ile sürekli zammı olur diyaloğu oluyordu. Bu yıl zam olmadı. Denetimlerin etkisi de var bunlarda. Zam olmaması bizim daha iyi, vatandaş daha fazla alıyor ve bizde daha çok satıp sürümden kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.