Elazığ'ın Yeni Mahallesine Yeni Yapı

Elazığ Belediyesi'nin Güneykent Mahallesi'nde yapımını sürdürdüğü 16 derslikli ve 480 öğrenci kapasiteli okul, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Dönemi'nde kapılarını öğrencilere açarak, hizmet vermeye başlayacak.

TAKİP ET

Elazığ'a kazandırdığı vizyon yatırımlarla Elazığ'ı emin adımlarla geleceğe taşıyan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, eğitime yönelik hizmetlerini artırarak sürdürüyor. Geleceğin teminatı çocukların ve gençlerin eğitimlerine katkı sunarak donanımlı bireyler yetiştirilmesi adına önemli faaliyetler gösteren Elazığ Belediyesi, Güneykent Mahallesi'nde okul inşa ediyor.

OKUL, 16 DERSLİKLİ VE 480 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OLACAK

Güneykent Mahallesi'nin okul ihtiyacını olumlu ölçüde karşılayarak Elazığ'ın eğitimine katkı sunacak olan ilkokul, toplam 13 bin 229 metrekare alan üzerinde 3 bin 227 metrekare kapalı alanda, bodrum artı, zemin artı iki kat olarak hizmet verecek. 16 derslikli ve 480 öğrenci kapasiteli okul bünyesinde; ana sınıfı, fen, resim ve müzik derslikleri, beden eğitimi salonu, kütüphane, çok amaçlı salon, idare birimi, rehberlik servisi, öğrenci kantini ve mescitler yer alacak.

2024-2025 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİNDE KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇACAK

Belediyecilik hizmetleriyle şehirde birçok ilke imza atan ve eğitime verdiği destekle vatandaşların beğenisini toplayan Başkan Şerifoğulları'nın şehre kazandıracağı okulda sona gelindi.

Elazığ Belediyesi, Elazığ Valiliği ve Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Dr. Kadir Gökalp Anaokulu'nun içerisinde bulunan alanın meydan ve yer altı otopark alanı kapsamına alınması, tarihi Öğretmenevi'nin Elazığ Belediyesi'ne tahsis edilmesine karşılık imzalanan protokol doğrultusunda ilk olarak ortaokul olarak planlanan, ihtiyaca yönelik ilkokul olarak inşasına başlanan okul binasının inşa çalışmaları tamamlandı.

Çevre ve peyzaj çalışmaları ise yoğun bir şekilde devam ediyor. Öte yandan ilkokul bünyesinde öğrencilere hizmet verecek olan basketbol sahasının yapımına da kısa süre içerisinde başlanacak. Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak olan okul, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Dönemi'nde kapılarını öğrencilere açarak hizmet vermeye başlayacak.(Bülten Haber)

Yorumlar 5
Ramazan 29 Mayıs 2024 13:40

Allah razı olsun devletimizden milletimizden kimki bir taşı yol kenarına katsa o bile bir sadakadır sayın beledeye başkanımız bu övgüye her zaman layık ve en değerli varlığımız olan geleceği inşa etmek okul yapmak çok hayırlı ve sevabtır iyiliğin acamadığı hiç bir kapı yoktur yeterki kalpten yürekten gelsin bunu unutmayın mevkiler makamlar gelib gecicidir makamlar sürekli el değiştirir önemli olan makamlar değil sevgi ve iyilik makamıdır Allah emeklerini boşa çıkarmasın sevgi ve sağlıkla esenlikler dilerim

Zahit 29 Mayıs 2024 10:54

Mehmet Akif Lisesini yıktınız. Ama asıl liseye yer vermediniz. Hastanesen bozma yere attınız tarihi liseyi. Özellikle eski mem müdürü umarım bedelini iki cihanda ödersin. Öğrenciler sizin sizin yünüzden perişan oldu. Devlet sınıfta kaldı rantçılar yüzünden

Zulfiye Çınarci 29 Mayıs 2024 10:08

En iyi hizmet eden belediye başkanı modernlikden yana, ancak alt yapı çalışmalarına ve ilimize Halk ekmek fabrikalarının yapılmasına hız verilmesi hizmetlerine daha fazla övgü verecektir.Emeğine sağlık teşekkür ediyoruz.

Zulfiye Çınarci 29 Mayıs 2024 10:07

En iyi hizmet eden belediye başkanı modernlikden yana, ancak alt yapı çalışmalarına ve ilimize Halk ekmek fabrikalarının yapılmasına hız verilmesi hizmetlerine daha fazla övgü verecektir.Emeğine sağlık teşekkür ediyoruz.

Nihat 29 Mayıs 2024 00:34

Serifoğlunu kutlarım. Benim işim değil okul yapmak deyip kenara da çekilebilirdi ama bunu yapmadı ve elini taşın altına koydu her zmanki gibi. Elazığ önceleri büyük bir köydü, Şahin beyden sonra Elazığ modern ve büyükşehir görünümü kazandı. Kısa sürede onlarca projeyi nasıl yaptı anlamak mümkün değil. Elazığ seni seviyor Şahin başkan. Allah için..

Bakmadan Geçme