Elazığ'ın Sıcağı Onu İşinden Alıkoyamadı

Elazığ'da yılın en sıcak günlerinin yaşandığı bugünlerde seyyar arabasıyla mısır satan İbrahim Sancı sıcaklığa aldırış etmeden sokak sokak gezerek işini yapmaya devam ediyor.

Hava sıcaklığının ilimizde 37 ile 40 °C olarak hissedildiği bugünlerde uzmanlar yaşlı ve çocukların günün belirli saatlerinde dışarı çıkmaması yönünde uyarılar yaparken 60 yaşındaki İbrahim Sancı sıcak havaya aldırış etmeden tabiri caizse ekmeğinin peşinden koşmaya devam ediyor. 20 yıldır seyyar tezgahıyla sokaklarda haşlanmış mısır satmaya devam ediyor. Sıcaklar havalardan bol bol soğuk su tüketerek ve şapka takarak korunmaya çalıştığını söyleyen Sancı “ Benim işim bu 20 yıldır evimi mısır satarak geçindiriyorum. Öğlenden başlayarak akşam son haşlanmış mısırım bitene kadar çalışmaya devam ediyorum” dedi.

Mısır fiyatlarının geçen yıla göre iki kat arttığını ifade eden Sancı “ Geçen yıl 5 lira satıyordum bu yıl bir koçan mısır 10 liraya satıyorum. Bardak mısırı ise 5 liradan satıyorum. İşlek caddelerde satan 15-20 liradan satıyor. Benim daha hesaplı tabi. Birçok esnaf müşterim var. Daha ekonomik diye benim gitmemi bekliyorlar. 5 tane aldıklarında 25 lira daha az ödemiş oluyorlar” diye konuştu.

HERKES SÜREKLİ BU TEZGAHI GEZDİRİP MISIR SATAMAZ

Sokak sokak gezerek mısırlarını sattığını belirten Sancı “ Bu iş herkesin harcı değil. Sokak sokak tezgah iteleyip mısır satmak kolay değil. Sabit tezgahta oturup mısır satmak başka sürekli gezip satmak başka. Benim rızkımda bu işten çıkıyor. Halime şükür ediyorum. Emeğimin karşılığını alıyorum”diye kaydetti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme