Elazığ'ın genç ustası: Muhammed Gülengül, babasının i̇zinden yürüyor

Elazığ'da demir kaynak işi ile uğraşan Muhammet Gülengül, küçük yaşta başladığı mesleği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da bıçak işlerinde yaygın olarak söz bulunduran bir usta, daha ilkokul çağlarında başlamışken meslekte bugün babasıyla birlikte dükkânın en ince işlerine imza atıyor.

"KAYNAK İŞİNDE NAM SALDIK, İNCE ÜRÜNLERDEN SORULUR."

Henüz ilkokuldayken babası tarafından yanında götürülen Elazığlı çırak Muhammed Gülengül, “Kaynakla başladım, Kaynak işine kendimi geliştirdikten sonra bileme işlerine atandım. Bilemeden sonra şu an dükkanın kaynak işlerine hepsine ben bakıyorum. Yani buranın çoğu ince işlerine ben de babam bakıyoruz Elazığ'da bıçak işlerinde namımız duyulmuştur. Bende babamın bu iş güzel ama biraz yorucu bir iş olduğu için herkes beğenmiyor.” diyerek mesleğe nasıl başladığını belirtti.

"BU İŞİN BİR USTALIĞI VAR, HERKES YAPAMAZ."

Ayrıca mesleğinin zorluğundan da bahseden çırak muhammed “Bu işimizin zorlu yanları var yani şimdi ince kaynak işleri var, sonra kaynağın sert olanları var. İnce kaynak işlerinin kırılma zorlukları var o yüzden yani kaynak işi basit gelebilir ama onun çok zorlukları var. Bileme işlerine çok bilersen zaten ağzı olmaz, o yüzden onun da bir inceliği var. Yani bu işlerin hepsi bir ustalık.” sözleriyle mesleğin zorluğunuda vurguladı.

"ÇIRAK'TA YOKSULLUK ÇEKİYORUZ."

On yıldır bu meslekte olmasına rağmen daha yolun başında olduğunu şu sözlerle vurguladu “ Ben altı yaşından başladım ama daha öğrenmem gereken çok iş var. On yıldır bu işle uğraşıyorum on yıldır ama öğreneceğim çok şey olduğu için çaba gösteriyorum. İşimden memnunum sadece biraz yorucu o yüzden çaba göstermem lazım. Yaptığım meslek meslek ustalar kolay yetişmiyor zaten. Çırak sıkıntısı var O yüzden herkes usta çırak arama peşinde. Benim babam da zaten benim gibi çırak bulduğu için çok mutlu. O yüzden ben işimden memnunum.

Özel Haber

Bakmadan Geçme