Elazığ'ın Balık Müzesine Talep Büyük

Elazığ'da Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan Balık Müzesi'nde 128 deniz canlısı sergilenmeye devam ediyor.

Müze 2015 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından kuruldu.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü bünyesinde bulunan, Akvaryum Birimi Akvaryum ünitesi; modern yetiştirme tekniklerinin uygulanması ve yeni türlerin akvaryum balıkçılığına kazandırılması amacıyla kurulmuştur.

Sosyal projelerin içinde yer alması planlanan akvaryum ünitesinde aynı zamanda il genelinde akvaristlerden gelen teşhis ve tedavi konularında çalışmalar yapılmaktadır.

BALIK MÜZESİ

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Kongre merkezi fuaye alanında cam göz köpek balığı, sadece Hazar Gölü'nde bulunan noktalı inci balığı ile Fırat Nehri'nde bulunan dikenli yılan balıklarının da yer aldığı farklı türde 128 deniz ve iç su canlılarından (80 deniz balığı, 40 iç su balığı ve 8 kabuklu su ürünleri) oluşmaktadır.

Belgesellerde görmeye alıştığımız birçok türün müzede bulunması, ayrıca su ürünlerini tanıtmak, balığı sevdirmek, balık yeme kültürünü aşılamak, çevre temizliği konusunda bilinçlendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından çok fazla talep görmekte. Sıklıkla öğrenciler tarafından gezi programları düzenlenmekte.

Yorumlar 2
Fatma Meral 03 Aralık 2023 11:01

Sizce bunların bu şekilde bu dar yerlerde bulundurulması bu işi yapanların ne kadar sığ düşünce yapısına sahip olduklarının göstergesi olduğu görülmüyor mu? Bu sergi tam bir vahşet tam bir vahşet

Ramazan 02 Aralık 2023 21:06

Bu güzel ama müze çok ama akvaryumlar uygun değil çok küçük büyük ihtimal olabilirdi diye düşündüm uzun olması dikkat olurdu teşekkür ediyorum

Bakmadan Geçme