Elazığ için yeni bir devir başlıyor: Turistler Harput'ta… 

Elazığ Belediyesi, son yıllarda Harput'a kazandırdığı birçok önemli proje ile tarihi Mahalle'nin tarihini adeta yeniden yazarken, projelerin yanında tanıtıma da ağırlık vermiş durumda. Bu kapsamda Satranç turnuvası için Elazığ'a gelen turistler belediyenin tahsis etmiş olduğu araçla Harput'u gezdi ve adeta hayran kaldı.

Uluslararası Satranç turnuvası için Rusya, İran, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi ülkelerden Elazığ'a gelen şampiyon sporcular, Elazığ Belediyesi'nin tahsis etmiş olduğu servis araçlarıyla kadim şehir Harput'u gezdi. Uluslararası sporcular Harput'ta Cam Seyir Terası, Hoca Hasan Hamamı Müzesi, Musiki Müzesi ve Basın Müzesini gezdiler. Yapılan geziye Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu da eşlik ederek gezilen yerler hakkında misafirlere bilgiler verdi. Sporcular Harput'a adeta hayran kaldı.

TURNUVA DEVAM EDİYOR

Yapılan turnuva şehrimizin tanıtımına öncülük etmeye devam de ediyor. Turnuva kapsamında şehrimize gelen misafirler yapılan büyük organizasyondan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları'na teşekkür ediyor.

Rusya, İran, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi ülkelerden şampiyon satranç sporcularının katıldığı turnuva, 2 Kasım tarihine kadar Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam edecek.

Özel Haber
Yorumlar 1
Mehmet 04 Kasım 2023 09:54

Harput geçmiş yillarda teleferik sözü verilmişti. Olsa herhalde şehre farklı bir güzellik katar.

Bakmadan Geçme