Elazığ'ı O Kara Günde Yalnız Bırakmamıştı: Ayağının Tozuyla Bugüne Nasıl Gelindiğini Sordu

2020 Elazığ depremi döneminde şehrimize gelen, bütün imkanlarıyla yaralarımızı sarmaya gayret gösteren yazar, radyocu, dijital içerik üreticisi Adem Metan hem anılarını yad etmek hem de şehrimizi yeniden görmek üzere Ankara-Tatvan Turistik Treniyle Elazığ'a geldi.

Elazığ'a gelir gelmez Vali Numan Hatipoğlu'na depremden sonra neler olduğunu soran ve ilgiyle dinleyen Metan, Elazığlıların gönlünü fethetti.

Adem Metan sorduğu soruyu “2020 yılında yaşanan Elazığ Malatya depremi sonrası bölgeye gelmiş uzunca bir süre kalmıştım. O günlerde zarar gören yapıların son halini sizler için kayda aldım. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu da gelinen son noktayı aktardı” ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.

Adem Metan: “Geçtiğimiz yıllarda Elâzığ çok üzücü bir deprem yaşamıştı ben de o süreçte ilk gelenlerden biriydim. Sonrasında da aslında ülkemizin vatandaşlarının ne kadar Kadir Şinas olduğunu gösteren bir olay yaşadık. Ülkemizde 11 ili etkileyen depremde en çok yardım eden yerlerden bir tane Elazığ idi. Çünkü o acıyı onlar da yaşamışlardı. Hemen arkamızda TOKİ'nin deprem sonrası evleri yıkılan vatandaşlara teslim edilen binaları görüyoruz. Burada şu anda çalışmalar ne durumda?”

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu: “Şu anda Elazığ ilimizin toplamda 26 bin konutu hak sahiplerine teslim ettik, depremzede vatandaşlarımıza teslim ettik. Devam eden inşaatlarımız var. Yaklaşık 14 bin ev inşaatı da 2020 ve 2023 depremi sonrasında çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla depreme en hazırlıklı şehirlerden birisi olduk. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'u 2 hafta önce misafir etmiştik. Kendisiyle yapılan çalışmaları yerinde gördük, talimatlarını aldık. Elazığ depreme çok hazır, muazzam bir şekilde her geçen gün daha fazlasıyla gelecek. Çünkü konutlarımızı hızlı bir şekilde yapıyoruz, yetiştiriyoruz. Diğer yandan imarı, ilin ilçeleriyle birlikte ihyası hususunda da gerekli çalışmayı sürdürüyoruz.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme