Elazığ'ı hedef alan bir sosyal medya sitesi haddini aştı

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Elazığ'da son zamanlarda hız verilen kazı çalışmalarıyla sadece şehrimizin değil dünyanın konuşacağı bulgulara ulaşılmaya devam ediyor.

TAKİP ET

Elazığ'ı hayal ediyorsanız, Türkiye'nin doğusu ve batısını birleştiren bir konumda, harika doğal güzelliklerle donanmış eşsiz bir noktada, Tarihin kesiştiği yol ayrımında bulursunuz kendinizi. Sıradan insanların bu şehri hayal etmesi anlamsız kalır. Eğer yolunuz düşmediyse, gelip misafir olmadıysanız, sadece bu satırları ya da medyaya düşen birkaç haberi okuyarak Elazığ'ı betimleme cüreti gösteriyorsanız abartmıyoruz, en az Dostoyevski kadar betimleme yeteneği, psikolojik ve sosyolojik öngörüye sahip olmanız gerekiyor. Aksi takdirde yanılırsınız, klişeleşir ve asıl yapmaya çalıştığınız boş amaçları ortaya serersiniz.

“GAGA'YA YAKIŞMADI”

Bunun en güzel örneğini bir sosyal medya haber platformunun Elazığ'ı hedef alan son paylaşımıyla net bir şekilde gördük. Editörlerimizin özellikle Türkiye'deki ahlaki çöküşü hızlandıran fenomen ve ünlü isimlere olan doğru yaklaşımlarıyla son gülerde sık takip ettiği bir platform olan GaGa'nın yaptığı bir paylaşımdan bahsediyoruz. Bu paylaşımı tüm GaGa kurumsal kimliğine mal etmeden sadece bir editörün kabiliyetsizliği ve bilgisizliği ile yaptığını umarak söz konusu paylaşıma yer vermek istiyoruz.

“TÜRKİYE'DE GÜNDEM OLDU”

Elazığ'da bir tarla sahibinin fidan dikmek için çukur açarken tesadüfen bulduğu, Roma ile Erken Bizans Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen 84 metrekarelik tek parça taban mozaik aynı zamanda büyüklüğü, bordürler ve geometrik desenleriyle Türkiye'de bir olarak değerlendirilmiş ve bu haber Türkiye'de hem yazılı hem de dijital basında gündem olmuştu.

PAYLAŞIMIN DÜZELTİLMESİ GEREKİR

Sosyal medyada yayın yapan GaGa isimli haber platformu, son zamanlarda yaptığı doğru yaklaşımlarla aldığı etkileşimi bu kez Elazığ üzerinden hem şehrimizi hem de şehrimizin insanlarını hedef alan bir yaklaşımıyla alarak ilimizin ismini sansürledi.

Paylaşımda: “***'da bir tarlada 84 metrekarelik mozaik bulundu.” İfadeleri kullanılırken " Zarar vermesinler diye ili sansürledik” ifadeleriyle Elazığ sanki tarihi yapılara zarar veren sıradan bir il olarak hedef alındı.

Tarlasında böylesine önemli bir yapıyı fark eden bir Elazığlı'nın hiç vakit kaybetmeden yetkililere haber vermesi, şehir halkının ve tüm yöneticilerinin büyük hassasiyet gösterdiği son olarak da Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu'nun bizzat yerine giderek incelemelerde bulunduğu, tüm Elazığ yerel medyasının geniş yer verdiği ve hassasiyet gösterdiği bir çok önemli tarihi bulgunun haberinin bu şekilde verilmesi Gaga'ya yakışmadı. Paylaşımın bir an önce düzeltilmesi ve ** ile sansürlenen yere Kadim Kent Elazığ'da… ibaresine yer verilmesi en büyük beklenti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme