Elazığ Doğukent minibüsçüleri sorunları bitmiyor Park sorunu, yollar, pahalılık

Doğukent minibüs hattında çalışan Ramazan İnce, 57 minibüsçü arkadaşıyla birlikte Doğukent, hastane ve çarşıya seferlerinde yaşadıklarının belirtildiğine dikkat çekti.

Ramazan İnce, geçiş koşullarının zorlaştığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kazandığımız paranın artık bir değeri kalmadı. Kazancımı bir günde harcıyorum, sanayiye borçlu çıkıyorum. Özellikle hastaneye giden yolcu indirip bindirirken sivil araçların park sorunu nedeniyle sorun olması. Durağımız var, ama park etmiş arabalardan oradan gidip yolcu alamıyoruz. Gelen, annesini babasını buluyor ama biz Yaşlı yolcularımız beklemek zorunda kalmıyor, trafik polisi görüyor, yolcu kızıyor.” dedi.

YOLCU VE ÜCRET SORUNLARI

İnce, yolculardan gelen tepkilerle ilgili de konuştu. Minibüslerin her zaman dolmasını arzuladığını, ancak giderek yolcu bulmanın zorlaştığını belirtti:

"Yolcular minibüslerden şikayet ediyor, ücret ödediği için de kızıyorlar. Eskiden dolmuşlar dolardı, biz de yolculuk sürelerimizi karşılayabiliyorduk. Şimdi ise bazı yolcular ücret ödememek için zorlanıyorlar. Özellikle evde kaldıkları çok çocukla biniyor, ama tek ücret alıyorlar. Trafikte durdurulduğumuzda ceza yiyoruz. Yolda Bazen eşimizi, dostumuzu alamıyoruz; bu da bizim için başka bir sıkıntı.”

"ÇARŞIDA PARK SIKINTIMIZ VAR"

Park sorunlarının çarşıda da devam ettiğini söyleyen İnce, “Çarşıya gittiğimizde park alanlarımız taksilerle dolu oluyor. Saat üçe kadar yer bulabiliyoruz, ama sonrasında sıkıntı büyük. Umarım bu kişisel bir çözüm bulunur” dedi.

"YOLLAR BERBAT DURUMDA"

Minibüsçülerden Ümit Carfi şehirdeki yol sorununa dikkat çekti:

"Yollarımız berbat durumda. Çalışmalar yapılıyor, ama düzenli değil. Yollar birkaç saat trafiğe kapatılıyor, ama çalışmalar haftalarca sürüyor. Belediye duraklarımızda sivil araçlardan dolayı yanaşamıyoruz. Elbistan yolu açıldıklarında trafik kayıtları tamamen kilitleniyor. Bu durum kornalara bakmaya devam ediyor. Bizim de dakikalarımız var , çarşıya yetişmemiz gerekiyor. Amacımız yolcuyu mağdur etmemek ama yolcular da bizi mağdur ediyor.” Sözlerini ifade etti.

YÜKSEK YEDEK PARÇA FİYATLARI

Carfi, araç yedek parça fiyatlarının artışından da dert yandı:

"Yedek parça fiyatları burada çok yüksek. Antep'te bin lira olan bir parça burada yirmi bin lira. Bizim de giderlerimiz arttı, bu da işlerimizi zorlaştırıyor" diyerek, daralmalarının sıkıntılarının arttığını vurguladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme