Elazığ'daki Malatyalıların Göz Bebeği, Kapıda Kuyruklar Oluşturuyor

Elazığ'da Zırhlı oğlu pasajında bulunan çiğköfte işletmesi  Mesude Öbge kadın işletmeci olmanın ve Malatya lezzetini şehrimize getirmenin gururunu yaşıyor.

2 çocuk ve 2 torun annesi bir işletmeci olduğunu belirten Mesude Öbge, Zırhlı oğlu pasajındaki tek kadın işletmeciyim. Zoru başarırım” Dedi.
“2016 yılında bayilik aldım. Benim kızım çiğköfteyi hiç sevmezdi, rahatsız olurdu. Malatya'da bir gün kızımı çiğköfte yemeye götürdüm o gece yediği çiğköfte midesini ağrıtmadı. Ertesi gün, “anne, kataloglardaki doğruymuş çiğköfte midemi ağrıtmadı” dedi. Sonrasın da anneler gününde bayilik alalım dedi. Bayiliği almak için ilk şehir dışını düşündük çünkü Elazığ'da vardı. 15 Temmuz olaylarında dolayı şehirden çıkamadık ve pasajdaki bu dükkanda açmaya karar verdik” ifadelerine yer verdi.

“KADIN HER YERDE ÇALIŞABİLİR”
Öbge; “Elazığlılar bu markayı Malatya'dan tanıdığı için ürünümüze ilgi gösteriyorlar. Ürünümüz iddialı olduğu kadar bende çok iddialıyım. İnsanlar bana, “niye buradasın niye cadde üstünde değilsin” dediler. Zoru başaracağım, ispatlayacağım dedim. Herkese örnek oldum. Benim kızım var ilerde zor duruma düştüğü zaman annem bunu yapmıştı der. Birçok insana örnek oldum. Kolay benim işime gelmez, işimi seviyorum.
Mesude Öbge; “2019 yılında ekonomik krizi hissettim. Derken Elazığ depremi oldu. Sonra Covid pandemisi en sonda Kahramanmaraş depremleri yaşandı. Bende bütün esnaflar gibi tarz zorluklar yaşadım bunun dışında işim çok kolaydır” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme