Elazığ'da Yerinde Dönüşüm Başlamadan Mağduriyeti Başladı

Elazığ'da bir grup vatandaş ağır hasarlı apartmanlarının kat sayısının çok olması nedeniyle hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanamadıklarını dile getirdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 17 Temmuz'da deprem bölgesinde yer alan 11 ilde yerinde dönüşüm yapabilmesi için 500 bin TL hibe 500 bin TL faiz kredi desteği verileceğini açıklamıştı. Uygulamadan henüz resmi olarak kimse yararlanmaya başlamadan mağdur ettiği vatandaşlar ortaya çıktı.

Doğukent Mahallesi Molla Bahri Caddesi Akbulut apartmanı sakinleri kat sayısı fazlalığından dolayı yerinde dönüşüm uygulamasından yararlanamadıklarını söyledi.

Apartman sakinlerinden Mehmet Aydın “Yerinde dönüşüm hibe programından yararlanmak istiyoruz. Fakat hibeden ve faizsiz kredi desteğinden yararlanmak için en fazla 5 kat ve 15 daire yapılabiliyor. Bizim şuan mevcut apartmanımız 6 kat ve 17 dairemiz var. Şimdi biz bunu yapamazsak 2 daire sahibi mağdur olacak. Elazığ Belediyesi'nin bize verdiği imar planı 8 kat emsal 2.40 üzerinden bize ruhsat veriyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bunu kabul etmiyor. Vatandaş olarak mağduruz. Belediyenin vermiş olduğu ruhsat üzerinden evimizi yapmamıza izin verip kredi ve hibeden yararlanmak istiyoruz” dedi.

Apartman sakinlerinden Mustafa Daşdöğen ise “ Biz bu konuda mağduruz. Gerekli adımlar atılıp evimizin bir an evvel yapılmasına başlamak istiyoruz. Belediye 8 kat yapabilirsin diyor Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 5 kat yaparsan faizsiz krediden yararlanabilirsiniz diyor. Yetkililer sesimizi duyup bir çözüm yolu üretilmesini bekliyoruz” diye kaydetti.

ELAZIĞ'DA BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR OLUR

Bir diğer apartman sakini Halis Bulut ise “Biz 17 hak sahibi olarak mağdur edilmek istemiyoruz. Bütün komşularımızın maddi durumu aynı değil. Faizsiz krediden yararlanabilirsek evimizin inşaatına daha uygun şartlarda başlamış oluruz. Madem hükümetimiz yerinde dönüşüm için böyle bir uygulama sunmuş. Deprem bölgesindeki şehirlerin imar planına uygun bir yerinde dönüşüm uygulaması başlatılmalı. Sadece 5 kat yapana hibe var diğerlerine yok derseniz Elazığ'da kimse bundan yararlanamaz”

Özel Haber

Bakmadan Geçme