Elazığ'da Yaşayan Bingöllüler Dikkat!

Elazığ'da bir gelenek haline gelen, her sene yapılan Bingöl Geleneksel Tanıtım ve Dayanışma Gecesi bu akşam Elazığ Kültür Park'ta yapılacak.

İddiaya göre Elazığ'da yaklaşık olarak 60 bin Bingöllü vatandaş var. Yıllardır Elazığ'da yaşayan, Elazığ'ı da vatanı bilen Bingöllüler, her sene olduğu gibi bu sene de Kültür Park'ta bir Tanıtım Gecesi düzenledi.

Elazığ Bin-der tarafından düzenlenen programa binlerce vatandaşın katılması bekleniyor. Geçen sene yaklaşık olarak 15 bin vatandaşın katıldığını belirten Serdar Mirza Mollabey,

"Elazığ'da her yıl düzenlediğimiz geleneksel bir etkinlik. Elazığ ile beraber Bingöl'den de çok ciddi bir katılım oluyor. Belediye Başkanları, kurum müdürleri, STK'lar, etkinliğimize hatta her sene etkinliğimize katılan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın da katılma ihtimali var." dedi.

Programın renkli içeriğinden de bahseden Mollabey, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Programımızın içerisinde tanıtımla birlikte yöresel sanatçılarımız yöresel şarkılar söyleyecekler. Bunlar dışında bizim yöresel Kartal oyununu sergileyen grubumuz olacak.

Sayamadığım çok fazla etkinlik ve konuşma olacak. Geçen sene 15 bin civarında katılım olan tanıtım programımıza bu sene de yine Elazığ, Bingöl ve çevre illerden binlerce vatandaş katılacak." Dedi.

Fotoğraflar 2022 yılında yapılan etkinliğe aittir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme