Elazığ'da yaptığı tatlıyla bölgede tek oldu
Buğdaya alerjisi olan ve çölyak hastalığına sahip olan kişilerin Elazığ'da tatlı ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir işletme var. Bu işletmenin Kral Künefe ve Gazi Caddesi'nde yer alıyor.
Bölgede tek olduğunu ve bu işin manevi değerinin kendisi için çok yüksek olduğunu ifade eden Bahattin Küçükyurt, “Bizler uzun zamandır künefe sektöründeyiz, Elazığ’a künefeyi ilk getiren sayılı yerlerdeniz” dedi.
Küçükyurt, “Glutensiz Künefenin hikayesi şu, Elazığ’da glütensiz ürünler imalat eden bayanlar dükkanımıza gelerek künefemizden yediler. Künefemizin tadını çok beğendiler" dedi.
“Bu künefeden çölyak hastalarına da yapar mısınız?” diye bize bir teklifte bulundular. Tabi o zamana kadar çok çölyak hastalığını şu anki kadar detaylı bilmiyorduk. Bende Elazığ’da baya Çölyak hastalarının olduğunu ve hastalığın nasıl bir şey olduğu bilgisini aldım” dedi.
“KÜNEFENİN KADAYIFINI ANKARA'DAN PEYNİRİNİ HATAY’DAN GETİRTİYORUZ”
Bahattin Küçükyurt, “İlk kadayıfın normal buğdaydan ve normal undan yapılmadığını, ama şekerin herhangi bir problem yaratmadığını öğrendik. Tabii bize bu fikri verenler çok destek oldular.
Birkaç yerden kadayıf alıp denedik ama çok başarılı olmadı. Künefenin kadayıfını Ankara'dan peynirini Hatay’dan getirtiyoruz.
Tabi bu bölgede Glutensiz künefe yapan yerler yok. En yakın Gaziantep’te var, biz üretime başladık, çok da beğeni aldı. Bizler için her şeyden öte insanların her yerde bulamayacağı tatlıyı tattırmak çok farklı bir duygu bizim için” ifadelerine yer verildi.
“PEYNİRİN SICAĞI GÖRMEMESİ LAZIM”
Bahattin Küçükyurt, “Normal künefe satışı gibi olmuyor ama verdiği manevi mutluluk çok fazla. Mersin'den arayanlar oldu, “bize gönderebilir misiniz?” diye göndermek biraz sıkıntılı olduğu için uzak mesafelere göndermiyoruz içerisinde bulunan peynirden dolayı. Peynirin sıcağı görmemesi lazım, dolapta saklı kalması gerekiyor. Çölyak hastası olan küçük çocuklar oluyor. Çölyak hastası olan yetişkinler ya da gençler belki bir dönem tatlını tadına bakmış ne olduğunu biliyor ama küçük çölyak hastaları hiç yememişler. O yüzden özellikle küçüklerin gelip tatlıdan yemesi tadına bakması bize kazançtan çok daha fazla mutluluk veriyor” şeklinde konuşarak mutluluğunu belirtti.
“KÜNEFE PİŞİRMENİN PÜF NOKTASI KISIK ATEŞ”
Küçükyurt, “Ankara’dan hazır gelen künefeye hiçbir şekilde un temas etmiyor. Gelen künefe peyniriyle tek seferde 300 taneye yakın künefe hazırlayıp derin dondurucularda muhafaza ediyoruz. Vatandaşlarımız gelip pişmemiş künefeyi alıp evinde de pişirebilir, ya da burada pişirip yanına bıraktığımız şerbeti evde biraz ısıttıktan sonra şerbeti dökerek tüketebilir. Künefe pişirmenin püf noktası kısık ateşte altını ve üstünü kızartarak pişirmektir” dedi.