Elazığ'da Veteriner Hekimliği Eğitiminin 180. Yılı Kutlandı

Türkiye'de Veteriner Hekimliği Eğitiminin 180. yıl dönümü programı Elazığ'da gerçekleştirildi. Programda Veteriner Hekimliğin önemine vurgu yapıldı.

TAKİP ET

Programda konuşan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Öğrenci Konseyi Başkanı Ertuğ Yalçınkaya, konseyin amacından bahsetti.

BULUT: “VETERİNER HEKİMLİK MESLEĞİ VAZİFELER İFA EDEN BİR MESLEK GRUBU”

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut, Veteriner Hekimliği eğitiminin öğretimin 180. yıl dönümünü kutlayarak veteriner hekimliğinin önemine vurgu yaptı.

Bulut, “Veteriner Hekimlik mesleği sadece hayvansal hastalıklarla mücadelede değil, insan sağlığının çok önemli koruyucu anlamda; koruyucu hekimlik anlamında çok ciddi vazifeler ifa eden bir meslek grubu” dedi.

ÇALICIOĞLU: “KADROLARIN YETERSİZ OLMASI VETERİNER FAKÜLTELERİNİN ORTAK SORUNU”

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu, uzmanlık eğitim programlarının başlamasını talep etti. Çalıcıoğlu, “Veteriner Fakültelerinin hayvan hastanelerinde hizmetlerin kesintisiz bir şekilde yürütülebilmesi için kadroların yetersiz olmasıdır bu sorun tüm veteriner fakültelerinin ortak sorunudur. 18 farklı unvandan yeterli sayıda personelin fakülte hayvan hastanelerine tahsis edilmesi gerekmektedir. Son olarak ise veteriner uzmanlık eğitim yönetmeliği uzun zaman önce resmi gazetede yayımlanmış ancak buna rağmen hiçbir uygulama yapılmamıştır. Geçtiğimiz eylül ayında pandemiden sonra il veteriner uzmanlar okulu toplantısı yapılmış en azından uzmanlar alan kurulları oluşturulabilmiştir. Bu sevindirici başlangıçtan sonra Tarım ve Orman Bakanımızın teknik ve idari sorunları giderip uzmanlık eğitim programları eğitimlerinin başlamasını talep etmekteyiz” dedi.

Bakmadan Geçme