Elazığ'da Stoklar Tükendi!

Elazığ'da bu yaz aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar bütçelerine göre klima, soğutucu ve vantilatörlere yönelirken satıcılar aşırı taleplerden dolayı hava soğutucu ürünlerin stoklarının tükendiğini ifade etti.

Kaydedilmiş en sıcak yaz günlerini geride bırakmaya hazırlandığımız bugünlerde hava soğutucu ürünlere aşırı talep esnaflarımızın yüzünü güldürdü. Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımızdan Abullah Özdemir bu yıl ki kadar klima talebinin daha önce hiç yaşamadıklarını ifade etti. Özdemir “ 35 yıldır ilimizde beyaz eşya sektöründe Vestel bayisi olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu seneki sıcaklardan dolayı insanların soğutuculara ciddi bir talebi var. Önceden klimaya vatandaşlarımız bu kadar ilgi göstermezdi. Şuan mağazamızda 3 tane klima kalmıştı 2 tanesini bugün sattık. Klima stoğumuz tükendi. Fiyat performans açısından vatandaşlarımız oturdukları salonları serinletmede yeterli olan 12 bin BTU'luk klimalara yoğun ilgi gösterdi. Malum ekonomik koşullardan dolayı fiyat aralığı bu yıl yüksekti. 12 bin ile 25 bin aralığında klima satışları gerçekleştirdik.

KLİMAYA EKONOMİK GÜCÜ YETMEYEN SOĞUTUCU VE VANTİLATÖRE YÖNELDİ

Ekonomik olarak klima alamayan vatandaşların alternatif olarak soğutucu ve vantilatöre yöneldiğini dile getiren Özdemir “Sulu soğutuculara, fan ve vantilatöre ciddi talep oldu. Şuan yok denecek kadar azaldı ve stoklarımız tükendi. Sıcaklar her yıl böyle giderse klimaya talep önümüzdeki yıllarda artmaya devam edecek. vatandaşlarımızın alım gücünün iyi olmasını bununda satışlarımıza daha fazla yansımasını isterdik. Firmalar yapmış oldukları kampanyalarla vatandaşlarımızın bütçelerine göre serinleme fırsatı da sundular. Soğutucu fiyatlarımız 3 bin 500 ile 11 bin aralığında, vantilatörler ise 700 ile bin 200 lira arasında satışlarımızı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Özel Haber
Yorumlar 1
Naim 27 Ağustos 2023 11:41

Sıcaklar bitti gitti işte. Her yıl çektiğimiz yaz sıcaklarini bu sene de yaşadık. Basınımızın abartıları ile Küreselciler yine kazandı. Bundan 50 yıl önce de bu sıcaklar vardı, bin yıl önce de vardı şimdi de var. Çok çabuk abartılara inanıyoruz. Kaç gün bunaldık ki. Bir hafta mi 2 hafta mi. Adamlar ceplerini doldurdu. Tebrik etmek lazım.

Bakmadan Geçme