Elazığ'da sigorta yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Elazığ'da sigorta yaptırırken vatandaşlar nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Adalı Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nden acente yetkilisi Ahmet Ufuk Adalı ile vatandaşların konut, işyeri ve araçlarında kasko ve Dask ve araç sigortalarını yaparken dikkat etmesi gerekenleri ve bu yıl Antalya'da 3.'sü düzenlenen sigorta fuarını ve sektörlerindeki gelişmeleri konuştuk.

Adalı gazetemize yaptığı özel açıklamada “Vatandaşlarımız sigorta poliçesini acentelerden yaptırmalı, poliçe düzenleyen kişilere doğru ve eksiksiz bilgi verilmeli, poliçelerini okumalılar. Ayrıca sigorta genel ve özel şartlarına bakmalı, sigorta teminatlarının kapsamını incelemelidir. Bu sayede sonradan oluşabilecek problemlerin önüne geçerek yaptıkları sigortalarda haklarını tam olarak öğrenmeliler” dedi.

ÜLKEMİZDE SİGORTACILIK HENÜZ İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Bu yıl Antalya'da 3.sü düzelenden sigorta fuarı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Adalı “Geride bıraktığımız Sigortacılık Fuarı aslında sigorta bilincinin arttırılması için önemli bir fırsattır. Sigorta sektörü iş dünyası için önem taşıyan bir sektör pozisyonundadır. Ülkemizdeki sigorta sektörü büyüme trendine sahip olsa da, sigortalı kişi oranları istenilen düzeyde değil. Gelişmiş ülkeler sigorta sektöründe çok ciddi mesafeler alırken, ülkemizde sigorta yaptırmanın önemi ve bilinci henüz tam anlamı ile geliştirilememiştir. Oysa mesleğin etik değerleri kamuoyu ile paylaşılmalı, sigortacılık faaliyetlerinin satıştan ibaret olmadığı ve sigorta yaptırmanın önemi vurgulanmalıdır. Sigorta sektörünün imajı iyileştirilmeli, tüketiciler sigorta konusunda bilinçlendirilmeli, sektörün ekonomik yapı içindeki önemi özellikle ön plana çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme